Чубаров вимагає змін до конституції та створення Кримськотатарської Автономної Республіки

Чубаров вимагає змін до конституції та створення Кримськотатарської Автономної Республіки

Фото: УНІАН

За його словами, варто зробити відповідні уроки з минулого.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров закликає підготувати зміни до конституції щодо перетворення АР Крим в Кримськотатарську Автономну Республіку.

Про це він заявив під час засідання Ради, передає УНІАН.

"Я знову закликаю президента України і уряд якомога скоріше скликати конституційну комісію, аби розпочати роботу з внесення змін до розділу 10 Конституції України "Автономна Республіка Крим". Маємо перетворити Автономну Республіку Крим в Кримськотатарську Автономну Республіку як невід'ємну складову частину України!"", - наголосив лідер Меджлісу.

Чубаров нагадав, що 26 років тому, 20 січня, відбувся референдум щодо відновлення автономії Криму, яка була ліквідована в 1945 році у зв'язку з депортацією кримських татар.

Він зауважив, що "з нагоди Дня автономії ми маємо зробити відповідні уроки з минулого".

Нагадаємо, Чубаров вважає заяву нардепа Надії Савченко щодо здачі Криму заради звільнення Донбасу зрадницьким ставленням до України та кримських татар. Він закликав президента України терміново скликати конституційну комісію і зайнятися статусом Криму, майбутнього нашого півострова, щодо його повернення та контролю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація