Coca Cola офіційним документом вибачилась перед Україною за "російський" Крим

Coca Cola офіційним документом вибачилась перед Україною за "російський" Крим

Coca Cola передала офіційні вибачення послу України в США / Фото: Reuters

Всю відповідальність за скандальну мапу компанія взяла на себе.

6 січня представники компанії Coca Cola принесли офіційні вибачення перед Україною за карту, де Росія була зображена з окупованим Кримом. Офіційні вибачення розмістило на своєму сайті МЗС України.

У Посольстві України в США відбулася зустріч з керівником вашингтонського офісу Coca Cola Ірвін, в ході якої вона принесла офіційні вибачення за непорозуміння. Також представник компанії передала листа від Старшого віце-президента компанії Клайда Таггла на ім'я Посла України в США Валерія Чалого з вибаченням за зазначену публікацію.

У тексті офіційного листа йдеться про те, що карту намалювало незалежне рекламне агентство без погодження з Coca Cola, проте компанія бере на себе всю відповідальність за цей акт. Наголошується, що компанія негайно видалила згадану публікацію, як тільки отримала інформацію про цю ситуацію.

Крім того, у листі зазначено, що Україна є важливим ринком для компанії і Coca Cola є одним із великих платників податків. Компанія не лише реалізує тут свою продукцію, а й створює робочі місця і бере участь у реалізації багатьох соціальних проектів і сподівається й надалі продовжувати свою діяльність.

Скандал розгорівся, коли на офіційній сторінці російського представництва компанії Coca Cola розмістили вибачення перед росіянами за те, що на карті немає окупованого Росією Криму.

Після цього українці закликали бойкотувати продукцію компанії, а пильні юзери знайшли карту з Кримом у складі Росії і на сайті головного конкурента Coca Cola – компанії Pepsi.

Компанія Coca Cola пояснила свої дії – мовляв, це винне рекламне агентство, а сама компанія політикою не переймається. Від Pepsico жодних офіційних коментарів не надходило.

Повʼязані теми:

Наступна публікація