Водіям показали нові знаки та типову схему ДТП на розвороті

Водіям показали нові знаки та типову схему ДТП на розвороті

Нові Правила дорожнього руху вступають у дію 15 квітня / Фото: ТСН.ua

Нові Правила дорожнього руху надають пріоритет знакам перед розміткою.

Українські водії їздитимуть за новими правилами з 15 квітня, коли набуває чинності нова редакція ПДР, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Відтепер автовласникам доведеться вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів та вчити нові дорожні знаки.

Разом із тим, розробники відмовилися від ідеї вимагати від водіїв одягати світловідбивний жилет та в обов'язковому порядку перевзувати автогуму за сезоном.

Нових дорожніх знаків у Державтоінспекції нарахували 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" тощо.

До покажчиків об'їзду додають переклад англійською і запроваджують знак щільної забудови, який встановлюватимуть у місцях, де потрібно скидати швидкість до 60 км.

Серед новацій також є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або нові дорожні знаки.

Читайте: В Україні переписали Правила дорожнього руху: усі найважливіші нововведення

"Досить часто водії не звертали уваги на нові дорожні знаки і їхали по-старому, тому будуть встановлювати табличку про зміну схеми організації дорожнього руху", - пояснив керівник центру безпеки дорожнього руху МВС України Сергій Будник.

У нових правилах передбачили і типову схему ДТП при розвороті. Тепер чітко прописано, хто на перехресті буде мати перевагу.

Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із жовтня по травень. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід.

Більшість опитаних ТСН водіїв нові правила сприймають стримано. Нестриманість починається, коли розмова торкається доріг, на яких, зокрема, немає розмітки.

Однак відтепер дороговкази пріоритетніші за розмітку. Це на випадок, коли дорожники забули після ремонту намалювати нову розмітку, і вона суперечить знакам.

Також даішники пообіцяли на перший час не штрафувати водіїв, а роз'яснювати новацію.

Українські водії їздитимуть за новими правилами

Українські водії їздитимуть за новими правилами

Повʼязані теми:

Наступна публікація