Деканоідзе назвала своє головне досягнення на посаді очільниці Нацполіції України

Деканоідзе назвала своє головне досягнення на посаді очільниці Нацполіції України

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

За словами полісвумен, їй вдалося створити держорган із людським обличчям.

Протягом останнього року українська поліція стала органом, головною цінністю якої є людина, її право та безпека.

Про це заявила очільниця Нацполіції Хатія Деканоідзе під час брифінгу щодо її відставки.

"Рік тому на прохання керівництва країни я обійняла посаду очільниці Нацполіції України. Це був складний виклик і дуже важке завдання. Мені та моїй команді потрібно було практично з нуля створювати державний орган, перетворити міліцію на національну поліцію України і повернути довіру суспільства до структури, яка протягом багатьох років дискредитувала себе в очах громадян", - наголосила вона.

За словами Деканоідзе, вперше в історії України головою правоохоронного органу став не просто цивільна, а й повністю політично незалежна людина.

"Найбільшим досягненням я вважаю, що мені вдалося доказати, що поліція повинна бути чесною, порядною, відкритою, з людським обличчям", - зазначила очільниця Нацполіції.

Також вона зауважила, що менш ніж за рік вдалося розробити та запровадити цілковито нову структуру Національної поліції України, яка стала основою створення нового держінститута, вперше було проведено тотальну переатестацію співробітників - "іншого способу очистити систему в нас не було".

"Нами був створений незалежний рекрутинговий центр, через який сьогодні здійснюється не лише набір до патрульної поліції, але й на всі інші посади Нацполіції України", - зауважила Деканоідзе.

Окрім цього, вона нагадала про створення під її особистим контролем неангажованої ефективної структури внутрішньої безпеки Нацполіції, яка лише за минулий рік порушила понад 1000 справ проти корупції в органах поліції, зокрема, вищих посадових осіб, а також про появу управління з захисту прав людини та імплементацію системи електронного контролю щодо дотримання прав затриманих в ізоляторах тимчасовго утримання.

"Нами розроблена і впроваджена система прозорих відкритих конкурсних відборів слідчих, дільничних і оперативних співробітників з числа простих громадян, а також система перепідготовки слідчих та дільничних згідно з міжнародними стандартами. Із 1 грудня запускається пілотний проект детективів у Київській області, функціональне об'єднання слідчих і оперативних співробітників", - сказала Деканоідзе.

Нагадаємо, раніше Деканоідзе заявила про втручання політиків у роботу поліції. За її словами, подібне втручання неприпустиме.

Повʼязані теми:

Наступна публікація