Деканоідзе не задоволена результатами атестації правоохоронців

Деканоідзе не задоволена результатами атестації правоохоронців

Хатія Деканоїдзе / Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

За словами глави Нацполіції, процес очищення повинен продовжуватися.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе не задоволена результатами переатестації правоохоронців. Про це вона сказала в інтерв'ю "Новому времени".

"Ні, і ще довго не буду (задоволена переатестацію)", - сказала Деканоідзе, відповідаючи на питання журналіста. І пояснила, що очистити всю систему поліції однією такою хвилею переатестації неможливо. Багато відновлюються через суди, є випадки корупції серед вже переатестованих.

За словами глави Нацполіції, процес буде завершено тільки, коли "у системи з'явиться механізм самоочищення". Також Деканоідзе зазначила, що нині атестація триває.

"Атестовані по всій країні 30 тис. осіб, ще 4 тис. атестацію не пройшли, з них 30% — керівний склад, це великі цифри... І добір, і переатестація в поліцію все ще проводиться. Зараз, наприклад, триває переатестація керівної та середньої ланок", - пояснила глава поліції.

Нагадаємо, представники громадськості заявили, що виходять з атестації поліції через "окупацію процесу командою Авакова". Учасники "Автомайдану", волонтери "Народного тилу" і Combat-UA вказали, що переатестація відбувається неефективно. Одна з активісток Ольга Худецька назвала ситуацію з реформою поліції "крахом атестації". В поліції ці заяви спростували.

Повʼязані теми:

Наступна публікація