Деканоїдзе створила "спецпназ" для боротьби з нелегальним видобутком бурштину

Деканоїдзе створила "спецпназ" для боротьби з нелегальним видобутком бурштину

Деканоїдзе створила "спецпназ" для боротьби з нелегальним видобутком бурштину

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Голова Нацполіції просить терміново скликати засідання РНБО.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе підписала доручення про створення оперативного штабу по боротьбі з нелегальним видобутком бурштину.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, в штаб увійдуть представники блоку громадської безпеки Нацполіції, кримінального блоку та патрульної служби. Загальна чисельність - 150 чоловік.

Члени оперативного штабу 3 квітня виїдуть на місце видобутку бурштину в Рівненській області спільно з представниками Генпрокуратури, СБУ та ОДА вивчити ситуацію, щоб напрацювати комплекс оперативно-профілактичних заходів на випадок виникнення можливих конфліктних ситуацій.

Однак, на думку Деканоїдзе, цього не достатньо для боротьби з нелегальним видобутком бурштину. Вона вважає, що тут потрібна державна стратегія та системний підхід.

 

Бурштинові війни – запущена хвороба країни, яка з кожним днем тільки загострюється. Сутички між старателями і правоо...

Опубліковано Khatia Dekanoidze 2 квітня 2016 р.

"У поліції є достатньо сил і засобів для підтримки правопорядку та забезпечення громадської безпеки. Але не дасть результату силове вирішення проблеми. Ми в першу чергу будемо захищати безпеки місцевих жителів. Але, повторюся, щоб вирішити цю проблему раз і назавжди – необхідний системний підхід. Державна стратегія – як припинити довільний старательський промисел і направити багатомільйонні фінансові потоки від видобування каменю не в чиюсь кишеню, а в державну скарбницю", - написала глава Нацполиции.

Деканоїдзе звернулася до вищого керівництва країни з проханням негайно скликати розширене засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб почати напрацювання комплексного плану.

Нагадаємо, 30 березня під час виїзду з урочища в Сарненському районі майже тисяча людей в балаклаві і камуфльованому одязі, озброєні дерев'яними бітами, камінням і палицями, заблокували дорогу поваленими деревами до нелегальних бурштиновим копанок і чинили опір працівникам правоохоронних органів.

10 працівників поліції опинилися в лікарні після чергової сутички із бурштинокопачами

10 працівників поліції опинилися в лікарні після чергової сутички із бурштинокопачами

Повʼязані теми:

Наступна публікація