День каші: які крупи найчастіше обирають українці для своїх сніданків

© pixabay.com
Дієтологи наполягають, що для продуктивного і активного дня зранку обов'язково потрібно їсти каші.

11 жовтня відзначається День каші - свято усіх, хто не уявляє свого дня без цієї страви. Є версія, що свято всіх каш народилось у Британії, оскільки британці відомі своєю любов'ю до вівсянки. Однак в Україні каші обожнюють не менше. Як запевняють гастрономічні історики, наші пращури тисячі років тому варили каші з вівса, перловки та ячменю, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Читайте також: За півтора місяця гречка здешевшала на 7 гривень. Прогнози цін на продукти на осінь

Дієтологи з усього світу наполягають, що для того, щоб зробити свій день продуктивним і активним, зранку потрібно їсти каші.

У топ-5 популярних каш серед українців увійшли:

На п'ятому місці - кукурудзяна. Найбільше її люблять жителі Західної України. До складу кукурудзи входять вітаміни А, Е, калій та магній. Ці мікроелементи цінні для роботи серця. А ще така каша знижує рівень холестерину і очищує кишечник.

Четвертою за популярністю є пшенична каша. У страві з цих злаків чимало клітковини. Вона чудово виводить з організму солі металів. Проте пшенична каша не рекомендована людям з алергією на глютен, а також хворим на цукровий діабет.

Читайте також: В уряді спрогнозували зменшення ціни на гречку

Третя - перловка. Таку кашу готувати клопітно, але викреслювати її з раціону не треба, адже вона містить білок, багата на калій і фосфор.

Другою за популярністю є вівсянка. Її їдять з маслом, ягодами, фруктами. Вона швидко насичує організм і служить своєрідним йоршиком для кишечника.

І очолює список улюблених каш українців – гречка. Така каша є лідером із харчової цінності з мінімальним вмістом калорій.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Сніданок з 1+1 / А.Д.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції