День танкіста: у свято українські панцирники влаштували ефектне змагання

День танкіста: у свято українські панцирники влаштували ефектне змагання

Фото: Reuters

Військові провели маневри на полігоні та визначили переможців.

У день танкіста військові в панцирниках на Гончарівському полігоні приймали вітання. Бойові машини відведені із передової АТО згідно з мирними домовленостями, однак бійці продовжують свій вишкіл, аби бути напоготові та будь-якої миті повернутися допомогти солдатам на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поки ж у тилу танкісти провели умовний бій, переможці котрого отримали пам'ятну статуетку та грошові премії. Бойові машини вправлялися в усіх видах стрільби з усіх позицій. За маневрами спостерігав Євген Межевикін – відомий з боїв за донецький аеропорт "Адам". Багато в чому завдяки танкістам 93-ї бригади "кіборги" ДАП протрималися так довго. Їхній командир, Герой України, наразі вчиться у військовому університеті, і добре знає, що для танкіста на свято найголовніше. "Здоров'я міцне! Танкіст має бути кріпким", - каже він.

Святої міцної броні: на Гончарівському полігоні привітали танкістів

Святої міцної броні: на Гончарівському полігоні привітали танкістів

Улюблена машина танкіста Андрія Неверова на початку війни на Луганщині була пробита кумулятивним снарядом. Але від того не була слабшою – на ній Андрій відбивав наступи на Щастя з Луганська, і дивував бійців управністю керування – вихиляси танка порівнювали з танцями. Зараз Неверов уже командир танкового батальйону. Його підлеглих з 92-ї бригади в суботу нагородили годинниками від президента.

Найкращим у танкових змаганнях виявився взвод 14-ї бригади – ці хлопці поділять між собою 90 тисяч гривень. "Грошова премія нічого не значить, ми просто виконуємо обовязок", - кажуть переможці. Та зізнаються, що головним бажанням є не гроші, а мир для країни.

Кореспондент ТСН Наталія Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація