Держкіно заборонило показ ще 11 серіалів та фільмів

Держкіно заборонило показ ще 11 серіалів та фільмів

Фото: YouTube

Заборонені стрічки, як російського, так і українського виробництва, що не відповідають українським законам.

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі державних посвідчень та скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними видані прокатні посвідчення ще на ряд фільмів, як російського, так і українського виробництва, що не відповідають вимогам закону України "Про кінематографію".

Про повідомляється в прес-релізі Державного агентства України з питань кіно, оприлюдненому в понеділок, 24 жовтня.

"На підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Держкіно України прийняло рішення відмовити у державній реєстрації та у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів на х/ф "На краю безодні" реж. Савельєв В., 2016 р. (укр. виробництва); т/с "Особиста справа" реж. Мельниченко В., 2005 р. (виробництво РФ); т/с "Втеча 2", реж. Нікіфоров В. (виробництво РФ), 2012 р. та т/с "Рижі", реж. Владовський В., 2013 р. (виробництво РФ) як таким, що не відповідають вимогам чинного законодавства України, а саме ст.15-1 Закону України "Про кінематографію", - йдеться у повідомленні.

Також у Держкіно повідомили про анулювання державних посвідчень та реєстрацій ще семи фільмам.

"Реагуючи на інформацію Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, а також на інформаційні запити і скарги громадян, за висновками Експертної комісії, викладеними у рішеннях, прийнятих відповідно до пункту 3 статті 15-1 ЗУ "Про кінематографію", Держкіно України анулювало державні посвідчення та скасувало державну реєстрацію на: х/ф "Пряники з картоплі" реж. Гіргель С., 2011 р. (виробництво РФ), х/ф "Марна жертва" реж. Янощук В., 2012 р. (виробництво РФ), "Кохання Каті 1", реж. Гольдман Д., 2012 р.(укр. виробництво), "Кохання Каті 2", реж. Гольдман Д., 2012 р. (укр. виробництво); х/ф "Кохання без зайвих слів", реж. Шабанов Ф., 2013 р (виробництво РФ). і на т/с "Несподівана радість" реж. Касаткін А., 2012 (виробництво РФ) та т/с "Одного разу в Ростові", реж. Худьяков К., 2012 р. (виробництво РФ), у зв'язку з тим, що ці фільми містять ознаки порушення чинного законодавства України, а саме ст.15-1 Закону України "Про кінематографію", - додали у агентстві.

Нагадаємо, 22 вересня, депутати Верховної Ради прийняли проект Закону про державну підтримку кінематографії в Україні"За" рішення проголосувало 230 депутатів з 313. "Проти" проекту віддав свій голос один депутат. Утримались 10 депутатів. Також не голосували 72 депутати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація