Десятьох командирів 53-ї бригади судять за нелюдські умови на полігоні на Миколаївщині

Десятьох командирів 53-ї бригади судять за нелюдські умови на полігоні на Миколаївщині

На початку лютого військові пішли ходою до прокуратури / Фото: Преступности НЕТ

Військовим інкримінують халатне ставлення до служби.

На Миколаївщині розпочався суд над десятьма командирами 53-ї бригади, повідомляє ТСН.12:00.

На лаві підсудних опинились - від заступника командира батальйону до заступника командувача оперативним командуванням "Схід". Їм інкримінують – халатне ставлення до служби.

Як з'ясувалось, в тяжкі умови вояки потрапили через збій логістики. Спершу приїхали на полігон вони, і лише після скандалу – машини, в яких були харчі та матеріально-технічна база. А мало бути синхронно. На допомогу бійцям тоді стали волонтери. Завдяки їхній підтримці нині в розташуванні бригади є все необхідне. Тепер громадськість чекає – чи будуть покарані винні.

Цей злочин прокуратура кваліфікувала як адміністративне порушення і склала на кожного командира адмінпротокол. Саме їх і розглядатиме сьогодні суд. Командирам загрожує до 10 діб гауптвахти.

Нагадаємо, через халатність військові, які майже рік були в АТО і передислокувалися на Широколанівський полігон з Дніпропетровщини, потрапили в нелюдські умови. Без їжі, води, тепла і навіть наметів. На 150 чоловік був один намет з 30 ліжками. Решта спали просто на землі в мороз. Безпосередні командири скарги військових ігнорували. Тож півсотні бійців зважились на марш протесту. Пішки пішли з полігону до Миколаєва, аби зустрітися з вищим армійським керівництвом та військовими прокурорами і їм це вдалося.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

На Миколаївщині судять командирів 53 бригади

На Миколаївщині судять командирів 53 бригади

Повʼязані теми:

Наступна публікація