"Діамантовий прокурор" Корнієць будує готель на державній ділянці – ЗМІ

"Діамантовий прокурор" Корнієць будує готель на державній ділянці – ЗМІ

Фото: УНІАН

ЗМІ з'ясували, що будівництво обійдеться у понад $ 400 тисяч

Фігурант справи "діамантових прокурорів" Олександр Корнієць отримав дві службові квартири та земельну ділянку за часів свого прокурорства. Про це йдеться у розслідуванні "Нового времени".

Видання повідомляє, що у 2007 році Корнійцю видали двокімнатну службову квартиру, загальною площею понад 70 кв. м.

Фото: Новое время

Втім, через 5 років родина екс-заступника прокурора Київської області знову отримала квартиру, цього разу трикімнатну на вул. Тургенівській. Адже за документами, сім'я Корнійця із 6 осіб проживала у квартирі площею 12 кв. м.

Фото: Новое время

 

Це службове житло у центрі столиці не потрапило під арешт у 2015 році, коли і затримали Корнійця. Квартиру переоформили на наймолодшу дочку у сім'ї Корнійця – Єлизавету. Поміж тим, ця квартира навіть не вказана у декларації Корнійця. Втім, як пояснив сам "діамантовий прокурор", що дочка отримала квартиру у зв'язку із важким захворюванням, яке лікується лише у Лондоні.

Фото: Новое время

Окрім квартир, Корнійцю також виділили земельну ділянку площею 878 кв. м, поблизу аеропорту "Київ" ("Жуляни"). У виданні зазначають, що наразі там ведеться будівництво, а сама будівля, за приблизними підрахунками журналістів, коштує понад $ 400 тисяч. Згідно із документами - це майбутній готель.

Фото: Новое время

Нагадаємо, 5 липня 2015 р. СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. У результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

Пізніше, одіозний екс-заступник прокурора Київської області, фігурант справи "діамантових прокурорів", Олександр Корнієць заявив, що кримінальна справа проти нього є замовною. Про це він заявив під час засідання Голосіївського районного суду. Окрім того, Корнієць вважає, що "замовлення" надійшло безпосередньо до тодішніх заступників генпрокурора Давіда Сакварелідзе та Віталія Каська. Наразі Корнієць вийшов із СІЗО під заставу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація