"Діамантовий прокурор" утрапив у скандал із нерухомістю

"Діамантовий прокурор" утрапив у скандал із нерухомістю

Фото: УНІАН

Факти отримання Корнійцем квартир і землі перевірять правоохоронці.

Фігурант справи "діамантових прокурорів" Олександр Корнієць отримав дві службові квартири та земельну ділянку за часів свого прокурорства. Про це свідчать документи, які з'явились в інтернеті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Хрущовка" на Русанівській набережній – саме в цьому будинку довгий час жив прокурор. Про нього пам'ятають лише старожили, але говорять неохоче.

"Всі вони родиною жили. Сестра, мати, батько. Дружини тут не було ніколи", - кажуть вони.

У 2007 прокурор уперше просить за службове житло. Від запропонованої квартири на Саперно-Слобідській відмовляється, посилаючись на пізній термін здачі будинку в експлуатацію. І отримує іншу квартиру – в 70 квадратів.

Журналісти перевірили правдивість документів Олександра Корнійця, які з’явились в інтернеті

Журналісти перевірили правдивість документів Олександра Корнійця, які з’явились в інтернеті

Через декілька років Корнієць нібито прописується в однокімнатній квартирі своєї сестри – разом із дружиною та чотирьма дітьми. Жінка з сусідньої квартири розповідає, що ніколи його тут не бачила.

З цією пропискою він просить нове житло. І отримує його в 2013 році в будинку неподалік цирку. Коли прокурора затримали в 2015 р., він переоформив квартиру на 5-річну доньку. Тож арешту цього майна йому вдалося уникнути.

3-кімнатна квартира коштує близько 6 млн гривень. Охоронець каже, що бачив прокурора, якого випустили з СІЗО під заставу, лише декілька разів. А в квартирі відносно нещодавно почався ремонт.

В інтерв'ю Корнієць розповідав, що квартиру на Тургенівський донька отримала через тяжке захворювання. Як саме – не уточнив.

З оприлюднених документів стало відомо, що за час своєї роботи в прокуратурі Корнієць просив і за землю. У 2007 році він звернувся до КМДА з проханням, щоб йому виділили земельну ділянку. І вже наступного року отримав її поруч з аеропортом "Жуляни".

За інформацією ЗМІ, прокурор будував там готель. Землю арештували восени минулого року.

В генпрокуратурі кажуть, що всі факти отримання житла Корнійцем перевірять.

ТСН намагалася отримати коментар самого фігуранта скандалу, але той відмовився. "Я не хочу давати те, що потім буде вирізано, інтерпрентовано", - пояснив він.

Олександру Корнійцю та Володимиру Шапакіну закидають хабарництво та корупційну змову. Під час обшуку у них вилучили півмільйона доларів та діамантів на півмільйона гривень. Слухання справи "діамантових прокурорів" досі триває.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація