Дідусь, який отруїв 1,5-річного онука, хизувався знанням грибів

Дідусь, який отруїв 1,5-річного онука, хизувався знанням грибів

Фото: gribnik-rossii.ru

Медики кажуть, що хвороба обох була блискавичною і шансів на порятунок не існувало.

Гриби, якими отруїлися дідусь і його маленький онук на Львівщині, чоловік збирав на на невеликому пасовищі навпроти своєї хати. Смертельну юшку чоловік зварив із дощових грибів, які в народі називають порхавками, однак серед них була й бліда поганка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жінки, які пасуть худобу, бачили, як чоловік збирав гриби і навіть застерігали його, але той не послухав. "Старший дядько, він казав, шо він розуміється на грибах. Я їх топчу і більше нічого про них не знаю. Ми їх не готуємо і взагалі їх боюся", - каже селянка.

Журналіст ТСН з'ясували подробиці отруєння грибами на Львівщині

Журналіст ТСН з'ясували подробиці отруєння грибами на Львівщині

Дідусь приготував гриби, наївся сам, а онукові дав хліб, змочений у юшці. Наступного дня обох госпіталізували до Львова у важкому стані. "Це була блискавична форма перебігу захворювання, що свідчить про те, що пацієнт, можливо, з'їв велику кількість отруйних грибів", - каже завідувач реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Ірина Шабанова.

Фахівці нагадують про те, що до 12 років дітям категорично неможна давати грибів. Медики також застерігають, що при перших симптомах отруєння необхідно промивати шлунок і негайно звертатися до лікарів.

Як уже повідомлялося, днями у селі Утішків Буського району на Львівщині від отруєння грибами померли півторарічна дитина та її 60-річний дідусь

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація