Директор НАБУ поскаржився, що поліція не віддала Бюро матеріали щодо керівництва Київщини

Директор НАБУ поскаржився, що поліція не віддала Бюро матеріали щодо керівництва Київщини

Артем Ситник / Фото: УНІАН

Ситник застерігає, що справа може розвалитися в суді.

Справу затриманого на хабарі заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка, у якій фігурує й сам очільник області Микола Мельничук, має розслідувати Національне антикорупційне бюро України. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час брифінгу у Харкові.

Ситник повідомив, що поліція передала матеріали до ГПУ, а не до НАБУ, і через те в суді можуть навіть не розглядати справу, оскільки порушені процедури.

"Затримано заступника губернатора Київської області, знову ж таки поліція не захотіла співпрацювати з тим органом, якому підслідна ця справа, і відповідно цей матеріал реалізувала Генпрокуратура. Знову будуть проблеми з цією справою. Ви бачили це на прикладі справи мера Вишгорода, який зараз повністю поновлений на посаді, у нього немає запобіжних заходів у зв'язку з порушенням правил підслідності, але чомусь правоохоронні органи все одно йдуть на ці порушення", - повідомив Ситник.

Нагадаємо, напередодні міністр МВС України Арсен Аваков повідомив, що заступника Мельничука Ігоря Любка спіймали на вимаганні та отриманні 200 тисяч гривень від підлеглої. Посередником у справі називають начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденка. За версією слідства, Мельничук та Любко запідозрили у незаконних махінаціях керівницю Департаменту АПК Київщини і почали вимагати в неї частину грошей, погрожуючи звільненням.

Президент України Петро Порошенко звільнив голову Київщини. При цьому повідомлялось, що у справі проводиться 13 обшуків у різних фігурантів справи включно з Мельничуком. Дружина Мельничука заявила про зникнення чоловіка. Міністр МВС Арсен Аваков дотримується думки, що посадовець втік, і не виключає, що його може бути оголошено у розшук. Однак, спочатку необхідно з'ясувати рівень його причетності до справи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація