Директор зоопарку в анексованому Криму хоче розпалювати вогнища, щоб зігріти тварин

Директор зоопарку в анексованому Криму хоче розпалювати вогнища, щоб зігріти тварин

Тварин у зоопарках Криму обігріватимуть вогнищами / Фото: Зоопарк «XII місяців»

Чоловік вигадав "альтернативу" генераторам.

В окупованому Криму готові розпалювати багаття, щоб обігріти тварин парку левів "Тайган".

Про це заявив директор установи Олег Зубков у відповідь на закиди щодо неправомірного використання генератора.

"Із задоволенням поверну (генератор – прим.ред.). У будь-який момент, хоч завтра, будемо багаття розводити", - наголосив Зубков.

Зазначимо, напередодні кримська прокурорка Наталія Поклонська заявила, що директор приватного зоопарку, який заробляє гроші на функціонуванні його установи, зобов'язаний за свої кошти купувати дизельні генератори.

Нагадаємо, в ялтинському зоопарку "Казка" через відсутність світла і опалення від холоду померло тигреня. Тварині було лише три роки.

В анексованому росіянами Криму з 21 листопада триває енергетична блокада півострова. Крим залишився без світла в результаті підриву електроопор на Херсонщині. Активісти зазначають, що будуть тримати блокаду, поки кримська окупаційна влада не звільнить усіх політв'язнів.

Знеструмлений Крим живе в режимі жорсткої економії. Подача електроенергії на півострові обмежена у трьох сотнях населених пунктів – це майже 25 тисяч будинків, порахувала самопроголошена влада. У багатьох містах і селах півострова не працює ні мобільний, ні стаціонарний телефонний зв'язок.

У більшості дитячих закладів тривають канікули. В медицині – теж економія. Скасували планові операції і щеплення. Госпіталізувати будуть тільки хворих дітей до трьох років і призовників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація