Дітям загиблих на сміттєзвалищі рятувальників призначили грошову допомогу

Дітям загиблих на сміттєзвалищі рятувальників призначили грошову допомогу

Фото: Facebook/ ДСНС України

Щодня до повноліття рідне місто виділятиме їм по чотири тисячі гривень.

Четвертий день пошуків і пересипані понад 35 тонн сміття – рятувальна операція на Грибовицькому сміттєзвалищі триває. Наразі пошуки четвертої людини, працівника комунального підприємства, який, імовірно, опинився під завалами, безрезультатні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Біля сміттєзвалища чергують родичі зниклого еколога, які показали фото 60-річного Олександра Бутіна. Рідні просять не припиняти пошукову операцію.

"Тут якби вже трошки руки у всіх поопускалися. Безумовно, він тут. Не думайте, як то кажуть, припинити ці пошуки, тому шо це не по-людськи", - каже родич зниклого еколога Віктор Ніколаєв.

Пошуки Бутіна поновили з самого ранку. Чи безпечно йти в епіцентр сміттєзвалища – вирішували цілу годину. Зважували ризики. На гребені сміттєвої гори утворилась тріщина, яка може спричинити нові зсуви. Та попри таку загрозу, пошуки тривають, щоправда працюють дуже обережно – із підвищеними заходами безпеки і тільки по краях полігону.

На сміттєзвалищі у Грибовичах триває 4 день пошуків

На сміттєзвалищі у Грибовичах триває 4 день пошуків

"Ризики досить високі, але вжиті максимально багато заходів, для того щоб їх мінімізувати. Також зосереджено на місці людей, які в разі мінімальної загрози руху гори подають звуковий сигнал по радіостанції – і люди миттєво відходять в ліс", - пояснив заступник керівника ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Обстежили вже більше третини усього сміттєзвалища. Пошуки інженера-еколога не обмежуються полігоном. Поліція відпрацьовує й інші місця. З кінологами уже пройшли довколишні ліси, спілкуються із співробітниками, рідними та друзями зниклого.

"Є дві версії, що він знаходився саме на гребні, дивився на сміттєзвалище, оцінював то шо сталося, або знаходився у підніжжя гори, але його ніхто не бачив", - розповів керівник Жовківського відділу поліції Олександр Гостіщєв.

У четвер поховали рятувальника Юрія Юнка – останнього з трьох загиблих під завалами сміття. У міський раді ухвалили рішення щомісяця виплачувати дітям рятувальників по 4000 гривень допомоги, аж до їхнього повноліття.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація