Дивіться онлайн прес-конференцію президента України та генсека НАТО

Дивіться онлайн прес-конференцію президента України та генсека НАТО

Петро Порошенко з робочим візитом у Брюсселі / Фото: Reuters

Прес-конференція відбудеться в Брюсселі, куди Петро Порошенко прибув з дводенним робочим візитом. 

Сьогодні, 17 грудня, о 16:00 відбудеться прес-конференція президента України Петра Порошенка та генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга.

Пряму трансляцію прес-конференції можна буде побачити на офіційному сайті НАТО.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розпочав свій дводенний робочий візит до Королівства Бельгія вчора, 16 грудня.

Президент України вже встиг зустрітися з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером. Після завершення зустрічі політики виступали перед журналістами.

Порошенко висловив стурбованість будівництва "Північного потоку-2", повідомив коли Україна досягне лібералізації візового режиму з ЄС, а також висловив сподівання на підтримку Європарламенту у питанні вступу в ЄС. 

Упродовж року політичний діалог між Україною та НАТО був посилений, а реальна інтеграція країни в євроатлантичний безпековий простір продовжилася. Загалом, Україна зосереджена на стратегічних цілях і готується до членства в НАТО. Про це повідомляв представник МЗС України Сергій Шутенко.

Як повідомлялося раніше, в НАТО рішуче виявили підтримку Україні, та пообіцяли підтримати в питаннях пов'язаних з реформами оборони та безпеки України.

Також, немаловажливим кроком до НАТО стало підписання Дорожньої карти Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва. Як зазначили в РНБО, документ визначає основні заходи співробітництва в інтересах розвитку спроможностей України в сфері озброєння, військової техніки, а також досягнення взаємосумісності із силами НАТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація