Дивіться онлайн розгляд апеляції захисту скандального судді Ємельянова

Дивіться онлайн розгляд апеляції захисту скандального судді Ємельянова

Початок – о 12:45. 

У понеділок, 7 листопада, у Апеляційному суді міста Києва розглянуть скаргу захисту скандального судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова щодо застави у 1,5 мільйона гривень. Початок – 12:45.

При цьому адвокати оскаржують не саму ухвалу про заставу, а те, що підозру судді, на їхню думку, було вручено з порушенням процедури. За їхнім твердженням, підозру судді мають вручати особисто або генпрокурор, або його заступник. Тим часом прокуратура запевняє, що дотрималась всіх необхідних формальностей – підозру надіслали за місцем проживання та за місцем роботи. У Вищому господарському суді підозру прийняли та передали Ємельянову, і суддя підписався за отримання. Крім того, є підтвердження від суду першої інстанції – справу розглядав Печерський суд, – що процедури вручення підозри дотримані.

ТСН.ua транслюватиме засідання наживо.

Як раніше повідомив голова ГПУ Юрій Луценко, колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков та його заступник Артур Ємельянов від 2011 до 2014 року майже 7 тисяч разів втрутилися в автоматизовану систему розподілу справ. За Ємельянова призначена застава у розмірі 1,5 млн гривень.

Наступна публікація