Для абітурієнтів змінили правила подачі заяв для вступу до вишів

Для абітурієнтів змінили правила подачі заяв для вступу до вишів

Фото: УНІАН

Абітурієнти зможуть подавати заяви на вступ без обмеження кількості вишів

У Міністерстві освіти і науки розповіли про зміну механізму подачі документів абітурієнтами для вступу до вишів. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, пише "Інтерфакс".

За її словами, цьогоріч всі абітурієнти будуть подавати документи для вступу до вишів через Інтернет. Таким чином, у МОН планують позбутися черг у приймальних комісіях.

Гриневич також зазначила, що абітурієнти зможуть подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів.

У МОН вважають, що таким чином вступники матимуть змогу "більше концентруватися на конкретній спеціальності при вступі".

При цьому, у відомстві заявили, що скасували позаконкурсний відбір для вступу до вишів та ввели квоту для вступу окремих осіб, зокрема, які мають захворювання, що перешкоджають здачі ЗНО, дітей сиріт та учасників бойових дій.

Нагадаємо, інформаційна сторінка Українського центру оцінювання якості освіти не витримала навантаження і зависла. Ресурс штурмували абітурієнти, щоби роздрукувати запрошення-перепустку на ЗНО

Повʼязані теми:

Наступна публікація