Для пошуку перевертнів у ГПУ, Луценко хоче "підкоригувати" закон

Для пошуку перевертнів у ГПУ, Луценко хоче "підкоригувати" закон

Фото: Юрій Луценко /Facebook

Спочатку "чистку" персоналу проведуть силами Внутрішньої безпеки 

Генеральний прокурор Юрій Луценко планує звернутися до народних депутатів із проханням внести певні уточнення до закону задля створення Генеральної інспекції. Однак, якого саме закону, Луценко не уточнив. Про це очільник ГПУ написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами генпрокурора, інспекція займатиметься виявленням у Генпрокуратурі "перевертнів".

"Погодили з американськими партнерами формат і графік створення Генеральної інспекції, яка виявлятиме перевертнів у ГПУ. Проситиму депутатів уточнити для цього закон", - написав Луценко.

Перші кроки щодо "чистки" персоналу Луценко планує для початку за допомогою працівників внутрішньої безпеки.

"Планую з липня призначити американського помічника федерального прокурора українського походження п. Вітвіцького очолити конкурсну комісію. Первинну чистку персоналу почнемо ще раніше силами Внутрішньої безпеки", - написав генпрокурор.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко передав до військової прокуратури справи декількох посадовців часів Януковича, які включені до санкційного списку ЄС із Управління спецрозслідувань ГПУ. За його словами, від передав справи 4-5 чиновників, які "треба оперативно зробити частиною статті 255 владного ОЗУ (організованого злочинного угруповання - ред.) часів Януковича".

Окрім того, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що поки не має готових резонансних справ стосовно народних депутатів або колишніх високопоставлених чиновників. "Перша новина погана: жодної справи, яку зараз я можу з чистим серцем підписати і відправити на зняття недоторканності у Верховну Раду або стосовно колишніх високопосадовців, на народних депутатів, направити в суд, немає. Готових справ немає. Друга новина хороша – матеріалів багато", - сказав Луценко.

При цьому генпрокурор заявив, що у відомстві знаходяться багато справ з політичних або бізнес-мотивів, які повинні бути закриті. Як приклад він навів справу стосовно спікера Верховної Ради Андрія Парубія, яка була відкрита у 2010 році і до цих пір знаходиться в ГПУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація