800 підприємств готові переключити на виробництво снарядів для української армії

Відповідно, буде відновлено або створено нові виробничі потужності, створені нові робочі місця та втілені нові технології.

У виробництві українських боєприпасів буде задіяно близько 800 підприємств.

Про це повідомив Секретар РНБО України Олександр Турчинов на міжвідомчій нараді з питань організації виробництва боєприпасів в Україні.

Також у нараді взяли участь перший віце-прем‘єр-міністр України Степан Кубів,  керівники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, урядовці та керівники підприємств вітчизняного оборонпрому.

За словами  Турчинова, останні роки, у тому числі, і два роки ведення війни, щоб захистити нашу країну, "використовувались бойові запаси,  які залишилися нам у спадщину від радянської армії". Проте ці резерви не безмежні, значна їх частина була утилізована або продана в часи, коли ніхто не думав, що доведеться воювати.

На думку Секретаря РНБО, для того, щоб захистити країну, зміцнити її обороноздатність, необхідно "створювати власну базу виробництва якнайширшого спектру боєприпасів – починаючи від набоїв і завершуючи снарядами великого калібру".

"Військово-технічне співробітництво з нашими стратегічними партнерами в питаннях отримання летальної зброї штучно заблокована і ми знову змушені розраховувати лише на власні сили", - наголосив він.

Турчинов зазначив, що необхідно розробити та реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів.

"Вона має реалізовуватися дуже швидкими темпами", - зазначив він, додавши, що у процесі виробництва боєприпасів можуть бути задіяні біля 800 українських підприємств різного профілю – "це і хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств і структур.

"Відповідно, буде відновлено або створено нові виробничі потужності, створені нові робочі місця, втілено нові технології", - сказав Секретар РНБО.

Також додавши, що до реалізації державних програм необхідно залучати і приватний бізнес, "збільшуючи наш ВВП та зміцнюючи національну економіку".

"Це важлива масштабна задача, і у нас немає іншого шляху як швидко її реалізувати, тому що від цього залежить захищеність нашої країни", - підсумував він.

Нагадаємо, з початку 2016 року в зоні антитерористичної операції загинули 623 військовослужбовці ЗСУ. Як повідомила прес-служба Міноборони, цього року супротивник порушував режим припинення вогню близько семи тисяч разів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація