До банди грабіжників у Княжичах входили колишні та діючі правоохоронці – Троян

До банди грабіжників у Княжичах входили колишні та діючі правоохоронці – Троян

Фото: УНІАН

Голова Нацполіції запевнив, що усі учасники злочинної групи затримані.

До складу банди, яка грабувала будинки у Княжичах на Київщині, входили колишні та діючі правоохоронці.

Про це розповів виконуючий обов'язки керівника Національної поліції Вадим Троян на оперативній нараді із президентом України Петром Порошенком у зв'язку із вбивством п'ятьох поліцейських у Княжичах.

За словами Трояна, окрім правоохоронців, в злочинній групі брали участь судимі за розбої. Банда діяла у Києві та Київській області.

Голова Нацполіції запевнив Порошенка, що усі учасники злочинної групи затримані, доповів деталі операції, продемонстрував матеріали щодо наявних речових доказів злочинної діяльності банди, а також представив хронологію подій трагічної ночі у Княжичах.

Порошенко висловив сподівання, що і в Нацполіції, і в інших правоохоронних органах будуть зроблені відповідні висновки, які не допустять в умовах підвищеної небезпеки розбійних нападів та наявності великої кількості зброїв, прорахунків у плануванні.

"Ніщо не виправдовує того, що загинуло п'ятеро правоохоронців. Я сподіваюся, що в дуже короткий термін істина буде встановлена. І ті, хто винний у видачі наказів, що призвели до таких трагічних наслідків, будуть стовідсотково притягнуті до відповідальності", - сказав президент.

Глава української держави також наголосив на необхідності підтримки поліції з боку суспільства і закликав не використовувати ці трагічні події для того, щоб "влаштовувати розбірки" та дестабілізовувати політичну ситуацію.

Нагадаємо, 4 грудня вранці під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок випадкової перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони.

У селі Княжичі столичний карний розшук працював над затриманням небезпечної банди грабіжників. В одному з будинків розмістилися поліцейські-розвідники, у цей час в сусідньому будинку спрацювала охоронна сигналізація, на місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських. Група захоплення вирішила, що співробітники розвідки були захоплені злочинцями і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників.

Зрештою, між держохороною та групою захоплення сталася перестрілка, яка забрала п'ять життів: загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Прокуратура встановить причини та обставини стрілянини.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним загиблих під Києвом п'ятьох поліцейських, а також пообіцяв, що всі винні у вбивстві будуть покарані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація