До кінця року в потяги пускатимуть з електронним квитком

До кінця року в потяги пускатимуть з електронним квитком

До кінця року в потяги будуть пускати за електронним квитком / Фото: Сегодня

Квитки на всі внутрішні потяги можна буде роздруковувати власноруч без допомоги залізничних кас.

Укрзалізниця до кінця року планує почати продаж електронних квитків на всі внутрішні потяги. Вже з 3 серпня продаж електронних квитків буде відкрито на швидкісні потяги Skoda Vagonka на маршрутах Харків-Сімферополь-Харків, Донецьк-Сімферополь-Донецьк.

А з середини вересня до початку грудня електронні квитки будуть запроваджені на поїзди, що курсують з Києва в міста-мільйонники: Сімферополь, Одесу, Львів, Дніпропетровськ та Харків, повідомив заступник генерального директора відомства Павло Чекалов.

Електронні квитки з'являться на поїзда №12/11 Київ - Сімферополь, №91/92 Київ - Львів, №80/79 Київ - Дніпропетровськ, №105/106 Київ - Одеса, №64/63 Київ - Харків, №38/37 Київ - Донецьк.

"До кінця 2013 року електронні квитки будуть запроваджені на усі поїзди внутрішнього сполучення - це близько 120 пар", - уточнив заступник генерального директора Укрзалізниці.

Павло Чекалов нагадав, що експеримент з електронними квитками вже триває на Донецькій залізниці. Пасажири, які через Інтернет на сайті http://booking.uz.gov.ua оформили квитки на поїзди Інтерсіті+ №38 Київ - Донецьк, не звертаються в касу для друку електронного квитка на бланку, а з паперовою роздруківкою, зробленою самостійно, здійснюють посадку в поїзд. Роздруківка містить спеціальний код для зчитування мобільним терміналом контролю документів.

"У зв'язку з розширенням послуги електронного квитка, впровадженням його на інших поїздах, мобільні термінали контролю документів будуть придбані додатково", - заявив заступник генерального директора Укрзалізниці.

Павло Чекалов зазначив, що впровадження електронних квитків на залізничному транспорті дозволить економити час пасажирів і позбавить від черг біля кас. Паралельно будуть діяти звичайні, не електронні проїзні документи.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація