До суду, де розглянуть справу голови "Азову-Крим" та його дівчини, підігнали Нацгвардію

До суду, де розглянуть справу голови "Азову-Крим" та його дівчини, підігнали Нацгвардію

Під Шевченківським судом чергують гвардійці та поліція / Фото: Фото Наталії Нагорної/ТСН

Сьогодні мають розглянути запобіжний захід Оксані Шелест.

Сьогодні, 1 березня, Шевченківський районний суд Києва має розглянути запобіжний захід подрузі лідера цивільного корпусу "Азов-Крим" Оксані Шелест.

Захисник Шелест, з яким спілкувалась кореспондент ТСН, впевнений, що розгляд відбудеться саме сьогодні, адже спливає термін попереднього 72-годинного затримання. Втім, документи до суду ще не надійшли, ані Оксани, ані самого керівника "Азов-Криму" Станіслава Краснова до суду поки не доправили.

До суду приїхали батьки Оксани – Костянтин та Марія Шелест. Батьки розповіли ТСН, що напередодні об 11 годині вечора державний захисник отримав повідомлення про розгляд запобіжного заходу, проте час засідання у повідомленні не вказано.

"В клопотанні сказано, що їй будуть просити домашній арешт, з 6 вечора до 6 ранку", - розповіла мати затриманої.

Батьки впевнені, що дитина ні в чому не винна.

"В мене дитина має активну життєву позицію і я пишаюсь своєю дитиною, і пишаюсь Станіславом", - сказав батько.

Під Шевченківським судом чергують гвардійці та поліція / Фото: Фото Наталії Нагорної/ТСН

Водночас адвокати вважають, що запобіжний захід Станіславу Краснову сьогодні не обиратимуть. Впевнені, що "азовця" не покажуть громадськості, адже запевняють, що його сильно побили правоохоронці. Крім того, за даними корпусу, ще не визначено за якою статтею судитимуть Краснова.

"Ми підозрюємо, шо суду по Краснову не відбудеться, є кілька причин: СБУ досі не зрозуміло, за якою статтею судити Стаса. Перша версія - наркотики та зброя. Друга версія – вибухівка. Другий момент - ми вважаємо, СБУ не покаже вигляду Стаса, бо на ньому обличчя нема - суцільні гематоми. Ми вважаємо, що сьогодні відбудеться суд по його дівчині Оксані", - так прокоментував ТСН речник "Азову" Олександр Алфьоров.

Шевченківський суд з ранку взяли під посилену охорону – поруч чергують вісім автобусів Нацгвардії, щонайменше шість патрулів поліції та швидка. "Азов" каже, що акцій під судом не влаштовуватиме, "аби не тиснути на суддів". Однак, на 11 ранку збирають всіх небайдужих біля стадіону "Динамо" та збираються йти колоною або безпосередньо до СБУ, або до СІЗО СБУ.

Напередодні СБУ оголосила, що затриманий лідер цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов був агентом російської ФСБ і готував теракти в Україні. А його дівчині Оксані інкримінують незаконне носіння і зберігання і передачу вибухових речовин та пристроїв за попередньою домовленістю з групою осіб.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

 

СБУ звинуватила очільника цивільного корпусу "Азов-Крим" у шпигунстві на користь Росії

СБУ звинуватила очільника цивільного корпусу "Азов-Крим" у шпигунстві на користь Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація