До яких країн світу тікають українці. Інфографіка

До яких країн світу тікають українці. Інфографіка

До Росії виїхали майже 750 тисяч. / Фото: Reuters

Майже 750 тисяч виїхали з України в Росію й намагались отримати там статус біженців.

Окрім внутрішньо переміщених осіб, які бігли з окупованих територій Донбасу та Криму, в Україні нараховується близько мільйона громадян, що виїхали за кордон. Так, загалом упродовж 2014-2015 років за межі України виїхало 900,6 тис. осіб.

З них майже 750 тисяч поїхали з України в Росію й намагались отримати там статус біженців. А близько 81 тисячі осіб виїхали в Білорусь. До інших країн Європи виїжджало менше 5 тисяч осіб. Також відомо, що майже 55 тисяч громадян виїхали до інших країн світу. Куди мігрують українці - дивіться у нашій інфографіці.

Куди тікають українці

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада прийняла закон про посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб з урахуванням пропозицій президента України.

Цей закон спрощує процедуру обліку переселенців. Було розширено перелік органів, куди можна звертатися за отриманням про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Це — підрозділ місцевої держадміністрації з питань соціального захисту, центр зайнятості або управління Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання переселенця.

Після набрання законом чинності переселенцям не потрібно буде кожні півроку підтверджувати свій статус — довідка внутрішньо переміщеної особи діятиме безстроково. Також закон скасовує необхідність отримувати штамп міграційної служби на довідці.

Водночас загалом кількість зареєстрованих переселенців в Україні перевищила 1 мільйон 704 тисячі. Йдеться про 1 346 276 сімей з Донбасу і Криму. 714 тисяч сімей звернулися за грошовою допомого, а 669 тисячам її призначили.

Хто насправді тримає кордон між ДНР та Україною

Хто насправді тримає кордон між ДНР та Україною

Столичні волонтери організували велике свято для сотень маленьких переселенців з Донбасу

Столичні волонтери організували велике свято для сотень маленьких переселенців з Донбасу

Повʼязані теми:

Наступна публікація