До замаху на Парубія може бути причетний екс-командувач внутрішніх військ - МВС

До замаху на Парубія може бути причетний екс-командувач внутрішніх військ - МВС

Фото: Юлія Вебер

У МВС назвали підозрюваних у замаху на Парубія рік тому.

У замаху на віце-спікера Верховної Ради Андрія Парубія підозрюється екс-командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк.

Про це повідомили у департаменті комунікації МВС України.

"Проведеними слідчими (розшуковими) заходами встановлено, що замовником замаху на вбивство Андрія  Парубія може бути Станіслав Шуляк, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України (часів міністра внутрішніх справ Віктора Захарченка), який наразі переховується від правосуддя на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виконавцем замаху правоохоронці вважають росіянина О. Соколенка, який "біля готелю "Київ", з метою вбивства, кинув під ноги Парубію бойову гранату Ф-1".

Фото: Прес-служба МВС України

До того ж, за версією слідства, співучасниками злочину є також Д. Соколовський та С. Коробов, які були затримані під час спецоперації.

"Обвинувачені С. Коробов та Д. Соколовський підібрали виконавця вказаного замаху – громадянина РФ О. Соколенка, організували його приїзд до Києва та пересування містом. С. Коробов також прикривав О. Соколенка при безпосередньому виконанні злочину та шляхи його відходу", - додали у МВС.

Наразі триває розглад кримінального провадження.

Нагадаємо, 24 грудня 2014 року ввечері близько опівночі біля столичного готелю "Київ" молодик кинув гранату в бік групи народних депутатів України, серед яких перебував і віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація