Доба автобусних ДТП: у трьох регіонах України сталися великі аварії

Доба автобусних ДТП: у трьох регіонах України сталися великі аварії

Фото: Vinbazar.com

В усіх трагедій одна й та сама причина – порушення правил обгону.

Три людини загинули, іще 15 зазнали травм унаслідок перегонів, що влаштували водії одразу в трьох областях країни: на Київщині, Львівщині та Дніпропетровщині. Усі дорожньо-транспортні пригоди за участі пасажирських автобусів сталися на великій швидкості під час необережних обгонів по зустрічній смузі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На Київщині о 6:00 ранку на зупинку громадського транспорту під'їхав автобус із працівниками місцевого підприємства. І в нього на великій швидкості врізалася автоцистерна. Екскаваторник Володимир сьогоднішній день вважає своїм другим днем народження. "Згадувати не хочеться, чесно кажучи. Очі закриваю – і аварія перед очима", - зізнається він. Після зіткнення саме Володимир почав витягувати своїх колег з автобуса. У салоні залишалося ще четверо пасажирів та водій.

Погані погодні умови спричинили ДТП у трьох областях. Є загиблі

Погані погодні умови спричинили ДТП у трьох областях. Є загиблі

Від травм 56-річний кермувальник автобуса загинув. Його характеризують як дуже вправного водія. Майстер Микола зазнав травм. Він був найліпшим товаришем покійного. В автобусі Микола завжди сидів поруч із ним, проте саме сьогодні чоловік вирішив сісти далі – це йому і врятувало життя. "Я перший раз туди сів", - каже чоловік.

Інша ДТП сталася на Львівщині. За попередніми даними, там водій легковика не впорався з кермуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з маршруткою. На місці загинув пасажир легковика, 23-річний хлопець. Водій, його батько, помер дорогою до лікарні. У реанімації борються за життя матері та ще однієї пасажирки. "Чи йому якась перешкода була, чи що, його почало крутити, машину почало обертати навколо осі. Видно, міст був чи слизький, чи ще щось – його там на мості понесло і він прямо лоб у лоб вийшов у маршрутку", - розповів очевидець аварії Василь Майовець.

Удар був такої сили, що легковик сплющило, потерпілих із салону діставали рятувальники. Ушкодженнь зазнав і водій автобуса, десятеро його пасажирів не постраждали.

А у Дніпропетровській області на трасі Мерефа-Лозова-Павлоград "Лексус" вилетів на зустрічну смугу прямісінько назустріч маршрутці. "Об'їжджаючи мотоблок, який рухався без включеного світла, виїхав на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення з автомобілем "Мерседес-спрінтер". Усі водії були тверезі", - розповіла радник Нацполіції в Дніпропетровській області Ганан Старчевська.

У лікарні опинився кермувальник легковика, водій мікроавтобуса та восьмеро його пасажирів, серед яких і двоє дітей. Брати, 11-річний Євген та 8-річний Олег, зараз в обласній лікарні, а їхня мати у стані шоку. Лікарі кажуть, що хлопці надійшли в стані середньої тяжкості, але зараз їм краще. "Старший зі струсом головного мозку. Його стан зараз розцінюють ближче до задовільного. У молодшого закритий перелом лівого стегна зі зміщенням", - повідомив відповідальний хірург Дніпропетровської обласної лікарні Олександр Брич.

Правоохоронці застерігають, що з настанням холодів аварій побільшало, і найчастіше машини б'ються саме при обгоні. Водії виїжджають на зустрічну смугу і забувають, що на слизькій дорозі такі маневри вкрай небезпечні та потребують значно більше часу на виконання, ніж улітку.

Кореспондент ТСН Наталка Грищенко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація