Додому до журналістів 1+1 прийшли з обшуками

Додому до журналістів 1+1 прийшли з обшуками

Правоохоронці також обшукали робочі місця журналістів.

Правоохоронці проводять обшуки у квартирах журналістів програми "Секретні матеріали". Про це повідомив керівник департаменту журналістських проєктів Максим Шиленко в ефірі ТСН.19:30. 

За його словами, за домашніми адресами обшуками прийшли до трьох журналістів Дениса Данька, Євгена Куксіна та Олександра Низовцева, робочі місця яких обшукували, згідно ухвали СБУ. "Двоє з журналістів дійсно працюють у департаменті журналістських розслідувань. Один не працює на 1+1 давно", - каже Шиленко. 

Зокрема, про обшуки в квартирі Данька повідомила його дружина. Жінка розповіла, що до квартири прийшло до десяти людей. 

Обшуки відбуваються і у квартирі журналіста Євгена Куксіна. Про це повідомив сам журналіст, пише УНІАН. Куксін розповів, що мешкає сам і побоюється, що приміщення після обшуку залишать із зламаними замками.

Куксін розповів, що в ухвалі на обшук йдеться про те, що кримінальне провадження, яке дозволило обшук, було порушено на підставі публікації у ЗМІ про прослуховування глави Кабміна Олексія Гончарука.

На робочих місцях журналістів у редакції програми намагалися знайти спецзасоби прослуховування, за допомогою яких нібито прослуховували прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Працівникм СБУ вилучили два комп'ютера - Данька і Куксіна. "Також намагалися вилучити монтажні комплекси, але ухвала цього не передбачає", - каже Максим Шеленко. 

Слідчі СБУ думають, що журналісти програми "Секретні матеріали" прослуховували Гончарука

Слідчі СБУ думають, що журналісти програми "Секретні матеріали" прослуховували Гончарука

За його словами, обшуки майже дійшли кінця. Правоохоронці робитимуть протокол. 

Депутат з фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський на своїй сторінці у Telegram оприлюднив фото з будинку одного із журналістів, вдома якого відбувався обшук. 

Як повідомлялося, станом на 18:00, 5 лютого 2020 року, у приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" відбувається обшук робочих місць журналістів офіцерами СБУ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація