Донецьк і Львів на день помінялися дітьми

Донецьк і Львів на день помінялися дітьми

Донецьк і Львів на день помінялися студентами / Фото: ТСН.ua

Донецьк вражав львів'ян охайністю, а Львів донеччан - привітністю.

Донецьк і Львів на день помінялися дітьми, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Більше сотні фанатів донецького хокейного клубу "Донбас" полетіли в місто лева, і стільки ж підлітків зі Львова на день приїхали в Донецьк, щоб познайомитися з місцевими культурними традиціями і переконатися в тому, що Схід та Захід разом.

Львівські студенти прибули у Донецьк чартером, який профінансували місцеві бізнесмени. Деякі зі студентів навіть не зізналися батькам, куди їдуть, бо не хотіли їх даремно хвилювати. Сама ж молодь твердить, що їхати у Донецька, за сто кілометрів від якого стоять війська окупанта, було не страшно.

"Ми летимо для того, аби самим собі довести, і політикам, і простим людям, що ми єдині, і Україна повинна бути єдиною", - пояснила студентка Марта Іванова.

Мер Львова Андрій Садовий також вирішив навідатися в Донецьк, щоб розвінчати міфи про львів'ян та зменшити напругу між Сходом та Заходом.

Донецьк і Львів на день помінялися дітьми

Донецьк і Львів на день помінялися дітьми

Львів'ян в аеропорту зустріли маленькі вболівальники хокейного клубу "Донбас" та дівчата з короваями. Усім подарували атрибути вболівальника - картузи та шалики.

Голова Донецька Олександр Лук'янченко, щоб встигти зустріти гостей, трохи скоротив візит у Страсбург. Своєму львівському колезі він, окрім шалика, подарував ще й розписану вазу зі словами "Схід і Захід разом".

У Донецьку львів'яни побачили стадіон "Донбас-арена", виставковий центр "Арт-Донбас", парк Щербакова та звичайно Льодову арену, де сьогодні мав відбутися хокейний матч між командами "Донбас" та празькими "Левами".

Крім того, студентів у Донецьку вразила річка, міські історії та неабияка чистота на вулицях.

Водночас донеччан у Львові перед відльотом встиг зустріти Садовий. Місцеві дарували гостям жовті та блакитні долоні як символ дружби.

Донецьких студентів не залишили байдужими екскурсія містом на потязі чудес та походи музеями. Особливо вразив прийом у сесійній залі львівської мерії та екскурсія до кабінету мер міста.

Донеччанам також сподобалося те, що не виникало ніяких проблем із мовою, а ставлення містян до них було дуже дружнім.

Тож, як виявилося, ні комунікаційних, ані емоційних бар'єрів в української молоді немає.

Як повідомлялося раніше, центр Донецька розмалювали жовто-синіми кольорами. Прикрасити місто барвами національного прапору вирішили місцеві активісти.

Кореспонденти ТСН Наталка Волосацька та Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація