Допит Савченко: Українська льотчиця детально розповіла про участь у Євромайдані

Допит Савченко: Українська льотчиця детально розповіла про участь у Євромайдані

Надія Савченко під час найбільш напружених подій поверталась на Майдан

ТСН отримала ексклюзивне відео першого допиту полоненої російським слідчим.

У розпорядження ТСН потрапило відео першого допиту полоненої Надії Савченко російським слідчим. Допит відбувався 25 червня 2014 року у воронезькому готелі "Євро" у присутності перекладача з української мови – Надія з першого допиту говорила з росіянами виключно рідною мовою. Допитував Савченко виконувач обов'язків старшого слідчого з особливо важливих справ управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених методів війни Слідчого комітету РФ майор юстиції Маньшин.

Під час цього багатогодинного допиту майже 40 хвилин приділили подіям Євромайдану та участі у цих подіях Надії Савченко.

Відео з Надією Савченко на Майдані потрапило до Мережі за рік після розстрілів мирних мітингувальників. На той час льотчиця вже була у полоні. Коротко про свою участь у подіях вона мала змогу розповісти під час судових засідань.

Надія Савченко на першому допиті розповіла про участь у Євромайдані

Надія Савченко на першому допиті розповіла про участь у Євромайдані

На першому допиті у Воронежі Савченко розповіла, як допомагала у палатковому містечку, як тримала щити проти стіни вогню, як закидала водомет, що поливав мітингувальників, коктейлями Молотова, як допомагала пораненим. На Майдан, де також брали участь її мама та сестра, Надя їздила кілька разів - для цього брала відпустку. Також Савченко розповіла слідчому, як відбувався розстріл мирного протесту силами тодішніх спецпідрозділів.

Подивитись повне відео багатогодинного допиту Надії Савченко у Воронежі можна за посиланням 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація