Дорогу Львів-Івано-Франківськ ремонтують за новітньою технологією Актуально

Дорогу Львів-Івано-Франківськ ремонтують за новітньою технологією

У перший же день тут працюють десятки одиниць техніки

Ремонтні роботи будуть економними, але якісними.

Дорога, що з'єднує два туристичних центри Західної України – Львів та Івано-Франківськ роками жахає водіїв. Уся в суцільних, глибоких ямах: в іноземців вона відбиває найменше бажання приїжджати до України знову, місцеві кермувальники тільки встигають ремонтувати ходові своїх авто та пошкоджені колеса.

Сьогодні водії очам своїм не вірять – дорогу нарешті почали ремонтувати. У перший же день тут працюють десятки одиниць техніки. Для облаштування її монолітної основи, на яку будуть покладені ще кілька шарів асфальту, ремонтники застосовують наразі рідкісну для України технологію холодного ресайклінгу. Запевняють, таке покриття витримає будь-яке навантаження та дають десять років гарантії.

"Береться стара основа дороги, додається ще шар щебеню, перемішується спеціальною машиною. Перемішується з цементом і бітумною емульсією у відповідних відсотках пропорційних. І відповідно дорога має величезну міцність. Хотів би відмітити високий професійний рівень Лазаренка Юрія – це керівник управління доріг Львівської області, який фактично сам запропонував зробити підсилення дороги методом ресайклінгу і, відповідно, забезпечив якісне виконання робіт", - зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.

"Ясно, що ми збільшимо і техніко-експлуатаційні показники дороги, ми збільшимо швидкість пересування по дорозі", - додає керівник Служби автомобільних доріг Львівщини Юрій Лазаренко.

Нова технологія, запевняє нардеп, який тут стежить за прозорістю використання бюджетних коштів та якістю робіт, допоможе державі неабияк зекономити.

"Небагатьох керівників обласних управлінь я бачив, які би могли так якісно, чітко і швидко організувати прозорий тендер. Тендерні документи були відкриті за ціною 388 мільйонів гривень. Тендер відбувся за 244 мільйона гривень. Тобто, це найнижча ціна фірми і економія склала 144 мільйона. Це тільки на 42 кілометрах дороги", - каже народний депутат України Олександр Шевченко.

Дорогу між туристичними центрами Західної України нарешті почали ремонтувати

Дорогу між туристичними центрами  Західної України нарешті почали ремонтувати

Технологія холодного ресайклінгу, кажуть дорожники, вже успішно зарекомендувала себе на гірській дорозі, що веде через село Яблуниця до туристичного комплексу "Буковель" - вона вже шість років в ідеальному стані. А також на об'їзній на вулиці Набережній в Івано-Франківську. Там, до речі, також вдалося заощадити двадцять мільйонів бюджетних гривень.

"Завдяки старанням керівництва держави: президента, прем'єра, депутатів, урядом було прийнято рішення збудувати якісно дорогу Львів-Івано-Франківськ. Не знову ж таки, як то кажуть, трошки залатувати ямки цілого регіону, що не принесе ніякого результату ні в туристичному плані, ні в іншому. Все ж таки було прийнято рішення, по-європейськи, відмінно, новими технологіями відреставрувати", - каже народний депутат України Олександр Шевченко.

Майже сорок кілометрів дороги державного значення на ділянці від Львова до межі з Івано-Франківською областю дорожники збираються відремонтувати за якихось три місяці. Обіцяють – вона відповідатиме всім європейським стандартам.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація