Дозвілля українців: половина ходить за покупками, один із десяти читає

Дозвілля українців: половина ходить за покупками, один із десяти читає

Фото: Reuters

Музеї та театри відвідують лише 2,5% громадян.

Половина українців вважає відвідання ринків та супермаркетів своїм дозвіллям. Про це свідчать результати замовленого каналом "1+1" спеціального соціального дослідження, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тим, хто читає сам і має друзів-бібліофілів, важко повірити, що таких як вони в Україні - меншість. За статистикою, виведеною центром "Социс", щодня книги читає кожен десятий українець. Тоді як кожен п'ятий (23,5%) у вільний час готує заради задоволення. Раз на місяць третина українців приймають гостей, стільки ж дозволяють собі не-продуктові покупки. Кожен четвертий раз на місяць вибирається в парк. Дві третини опитуваних ніколи не ходять у нічні клуби, не відвідують спортивні матчі, концерти і кіно.

Половина українців вважає відвідини ринків та супермаркетів своїм дозвіллям

Половина українців вважає відвідини ринків та супермаркетів своїм дозвіллям

Спортом регулярно займаються 12,5%. Щомісяця окультурюються в театрах чи музеях лише 2,5% українців. Однак вони ж дивуються, як нецікаво протікає життя більшості. "Вони в 20 років уже старі! Я таких бачу багато! В них очі потухли – в 30 років він уже не знає, чого він живе", - каже пенсіонер Петро.

Наукові дослідження твердять, що заняття до душі допомагає розслабити тіло і підвищити розумовий потенціал, адже мозок створює нові нейронні зв'язки, а вони, своєю чергою, змушують його працювати ефективніше. Хобі як різновид дозвілля не ввійшло до системи опитування, тому залишається лише сподіватися, що воно є хоча б у кожного другого українця.

А для тих, хто не уявляє свого дозвілля без подорожей, досвідчений мандрівник назвав місця в Україні, котрі варто відвідати восени та взимку.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація