Другий день ракетних навчань під загрозою. Вітер і туман зірвали початок стрільби на Херсонщині

Другий день ракетних навчань під загрозою. Вітер і туман зірвали початок стрільби на Херсонщині

Фото: Getty Images

У п'ятницю, 2 грудня, початок масштабних навчань відкладають на годину.

Другий день військових навчань на Херсонщині можуть скасувати через негоду.

Сьогодні в п'ятницю, 2 грудня, військові мали продовжити контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності. Однак на Херсонщині сильний туман і обіцяють хуртовину зі снігу й дощу, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Як повідомляють кореспонденти ТСН, удень за прогнозом погоди на Херсонщині передбачають посилення вітру до 24 метрів на секунду. Також зазначають, що можлива хуртовина зі снігу й дощу. Наразі Херсонську область вкриває густий туман.

Такі умови несприятливі для військових навчань із зенітними комплексами, тож другий день навчань поки що під питанням.

Начальник прес-центру повітряного командування "Південь", Володимир Крижанівський, своєю чергою, повідомив Українській службі ВВС, що через негоду ракетні випробування відкладають на одну годину.

"Погодні умови сьогодні в регіоні складні, був густий туман, синоптики попереджають про погіршення умов — хмарність і сильний боковий вітер. Для таких навчань повинні бути нормальні умови, щоб контролювати траєкторію ракет і їх не віднесло", — сказав він.

Також Крижанівський повідомив журналістам ТСН, що другий день має бути не таким масштабним.

"Вчора військові говорили, що другий день навчань мав бути не таким масштабний, як перший. Що саме було заплановано — не повідомляли. Нагадаю, що вчорашнім днем військове керівництво було задоволене. Адже успішно випробували техніку після ремонтів і продовження терміну експлуатації", — сказав Крижанівський.

Як повідомлялося раніше, попри погрози з боку Росії, українські військові 1 грудня таки розпочали заплановані ракетні навчання на півдні України. Так, було здійснено 16 пусків керованих зенітних ракет. Жоден із пусків не було зірвано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація