Дружина Сенцова вирішила розлучитися з чоловіком

Дружина Сенцова вирішила розлучитися з чоловіком

Фото: Громадське ТБ

Алла Сенцова не може отримати іпотеку в окупованому Криму.

Дружина українського політв'язня путінського режиму Олега Сенцова вирішила розлучитися з чоловіком.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Алла Сенцова пояснює, що статус дружини в'язня не дає можливості в окупованому Криму взяти іпотеку, щоб придбати житло для себе і їхніх двох дітей. Вона також повідомила, що більше місяця не отримує допомоги від волонтерів і створених ними фондів, а саме ці гроші йшли на оплату орендованого житла.

Сенцова говорить, що працює вдома, а на повноцінну роботу влаштуватися не може, тому що має доглядати за дітьми і хворою матір'ю.

У шлюбі з Олегом вона прожила понад п'ятнадцять років. Однак Сенцова розповідає, що перед арештом деякий час вона з чоловіком жила окремо через певні проблеми в стосунках.

Дружина політв'язня також зауважила, що не має зв'язку із чоловіком, тому змушена повідомляти йому про рішення розлучитися поштою. Проте вона не знає, чи Олег отримав її  її послання і яким є його ставлення до пропозицій дружини. Відповідей на листи з якутської колонії, де утримують Сенцова, немає вже кілька місяців.

Вона також зізналася, що отримувала пропозиції переїхати до Києва, однак вона не може покинути свою матір і Олегову.

"У мене дуже хвора мати, і я не знаю, як кинути її тут. Мама Олега. Мені ж пропонують - переїжджайте до Києва, ми вам будемо більше допомагати. А як я двох літніх людей ось так от кину? Тим більше, що мама Олега - вона живе тільки дітьми... Я звикла, що я з Олегом. Олег людина сильна. Нехай навіть там, коли у нас виникали якісь складнощі, я знала, що разом ми з цим впораємося", - додає жінка.

Дружина Сенцова очікує на успішний обмін чи екстрадицію. А вже тоді подружжя приймуть спільне рішення, чи переїжджати на материкову Україну і знову стати подружжям.

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченко засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація