Два кримськотатарських ЗМІ закрилися під тиском репресій

Два кримськотатарських ЗМІ закрилися під тиском репресій

ЗМІ, що входять в холдинг ATR, переводяться в Київ. / Фото: Новости Крыма

Вони відмовилися стати частиною пропагандистської машини Кремля.

Кримськотатарські ЗМІ - дитячий телеканал Lâle і сайт 15 хвилин, що входять до медіахолдингу ATR — заявили про припинення своєї роботи.

Про це йдеться в заяві, яку заступник генерального директора ATR Айдер Муждабаєв розмістив у себе в Facebook.

За його словами, після того, як окупаційна влада Криму позбавила ATR ліцензії, телеканал змушений був покинути півострів і почати трансляцію з Києва.

"Закриття Lâle і 15 хвилин стало вимушеним кроком у зв'язку з посиленням репресій проти кримських татар", - йдеться в заяві.

Муждабаєв додав, що окупанти не залишили вибору, пропонуючи або стати частиною пропагандистської машини або припинити роботу в Криму.

"Разом з вами ми зробили свій вибір: зберегти честь і гідність, не піддатися на шантаж і погрози репресивної влади. Кримські татари — не раби, а корінний народ Криму на своїй Батьківщині. Ми разом з вами обов'язково повернемося в ефір — у вільному Криму, де дотримуються прав людини, а свобода слова є основоположною цінністю", - йдеться в заяві.

 

"ВІДКРИТЕ ПИСЬМОколлектива дитячого кримськотатарського телеканалу Lâle і сайту "15 хвилин" до Ленуру Ислямову. Дорогий Л...

Опубліковано Ayder Muzhdabaev 16 грудня 2015 р.

Керівник ATR Ленур Іслямов в коментарі до посту Муждабаєва зазначив, що телеканал Lâle і сайт 15 хвилин переводяться в Київ до звільнення Криму. Всім співробітникам з окупованого Криму, які погодяться на переїзд в столицю, буде надана та ж робота і житло.

Нагадаємо, 9 грудня російські правоохоронці прийшли із обшуками до колишнього гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової.

У Криму ФСБ обшукує будинки журналістів ATR

У Криму ФСБ обшукує будинки журналістів ATR

Повʼязані теми:

Наступна публікація