Два роки російської окупації. Як змінилися вулиці Донецька

Нині в Донецьку можна зустріти "ДНРівську" пропаганду та борди з цитатами Захарченка.

Рівно два роки тому, 1 березня, у центрі Донецька выдбувся один із перших сепаратистських масштабних мітингів під прапорами Росії.

"Новости Донбасса" опублікували фоторепортаж, щоб показати, як виглядають вулиці Донецька зараз. На світлинах прапори Росії, агітаційні борди "Донецької народної республіки" і навіть ціни на продукти.

Зазначимо, у березні 2014 Донецьк став одним із центрів сепаратистського руху, а пізніше опинився під контролем бойовиків "ДНР". Потім Донецьк було внесено до переліку населених пунктів на Сході України, на яких тимчасово не діє українська влада.

Варто також зазначити, що за останніми даними представників СЦКК, бойовики умисно обстрілюють контрольовані ними території із важкого озброєння. Найбільше дістається Донецьку. В СЦКК наголошують, що бойовики тільки протягом лютого щонайменше 32 рази обстрілювали населені пункти, які перебувають під їхнім контролем.

Бойовики таким чином намагаються змусити повірити як СММ ОБСЄ, так і місцеве населення у, начебто, "жорстокість сил АТО, що гатять по житлових кварталах".

Бойовики активізували мінометні обстріли на Донецькому напрямку

Бойовики активізували мінометні обстріли на Донецькому напрямку

Повʼязані теми:

Наступна публікація