Екологічна катастрофа на Житомирщині. Вода у річках перетворюється на клей

Екологічна катастрофа на Житомирщині. Вода у річках перетворюється на клей

Фото: patrioty.org.ua

У прокуратурі Житомира за фактом забруднення річок відкрили кримінальну справу

У Житомирі кілька днів тому вода у річках Случ та Хомора стала сірого кольору, а риба почала вимирати. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Окрім того, дно річок вкрилось речовиною, схожою на клей. Місцевим вже заборонили рибалити у річках, поливати городину та напувати худобу із водойм.

У місті вимагають провести позапланову перевірку на підприємствах, які могли скидати до водойм відходи, що і стало результатом забруднення річок.

"Вода не відповідала вимогам як за санітарно-хімічними так і мікробіологічними показниками. Тобто відбувалось хімічне забруднення води", - зазначила заступник начальника ГУ Держепідемслужби у Житомирській області Світлана Кончанівська.

Так, дізнатися чим же забруднюють воду можна буде вже завтра після отримання результатів аналізів. Прокуратура міста за фактом забруднення водойм відкрила кримінальне провадження.

У Житомирській облдержадміністрації заявляють, що будуть звертатися до Кабміну за дозволом на проведення перевірок на підприємствах, які розташовані поблизу водойм у Хмельницькій та Житомирській областей.

Нагадаємо, екологи звинувачують в отруєнні річки Хомора на Житомирщині підприємство із Хмельницької області. Вони запевняють, посилаючись на результати  проб води, відібраних  два тижні тому.  Тоді у  річці  вимерла уся риба, а дно вкрилося шаром клейкої драглистої речовини. На підприємстві ці звинувачення, а також скарги на забруднене повітря відкидають. 

Річку Хомора на Житомирщині отруїло підприємство з сусідньої Хмельниччини

Річку Хомора на Житомирщині отруїло підприємство з сусідньої Хмельниччини

Повʼязані теми:

Наступна публікація