Екс-директор "Укрбурштину", який попався з рекордною партією бурштину, уникнув покарання - журналіст

Екс-директор "Укрбурштину", який попався з рекордною партією бурштину, уникнув покарання - журналіст

Фото: Прес-служба СБУ

Провину взяв  на себе інший чоловік.

Колишній директор ДП "Укрбурштин" Олег Ярошик, у мікроавтобусі якого у 2015 році знайшли 2,6 тон незаконно видобутого бурштину, не отримав жодного покарання від суду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналіст Інна Білецька, посилаючись на рішення суду.

За її словами, провину взяв  на себе інший чоловік на ім'я Святослав. У суді він сказав, що увесь цей бурштин купив у незнайомих осіб і перевіз на склад "Укрбурштину" у Клесові. У рішенні суду йдеться, що потім арбітражна керуюча банкрутуючого на той час підприємства Оленка Левкович дала Ярошику довіреність на отримання матцінностей від запорізької фірми "Старт".

Після того Олег Ярошик на своєму мікроавтобусі перевіз увесь бурштин до Рівного, де його затримали правоохоронці. При цьому екс-директор "Укрбурштину" запевняє, що не знав про походження камінців.

У підсумку суд призначив Святославу покарання у вигляді 17 тис грн штрафу, ще 42 тис грн. він має сплатити за експертизи. 2,6 тонн бурштину, який оцінили у 136 тисяч доларів, суд повертає державі. Також суд повернув Олегу Ярошику мікроавтобус, який увесь цей час перебував на штраф майданчику.

Нагадаємо, у серпні 2015 року голова МВС України Арсен Аваков заявляв, що керівники державної компанії "Укрбурштин" намагалися заднім числом легалізувати 2,6 тонн незаконно видобутого бурштину, конфіскованого правоохоронцями.

За словами Арсена Авакова, цей бурштин був здобутий незаконно і готувався до контрабандної відправки за кордон. Його вартість, за тодішніми попередніми оцінками, становила близько 3 млн доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація