СБУ розкрила грандіозну схему легалізації "віджатих" бойовиками авто

СБУ розкрила грандіозну схему легалізації "віджатих" бойовиками авто

Фото: Прес-служба СБУ

Екс-депутат КПУ фінансував бойовиків на Донбасі, легалізуючи "віджаті" автомобілі через базу ДАІ.

Співробітники СБУ блокували механізм легалізації автомобілів, викрадених бойовиками в автосалонах на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Схему організували члени терористичного угруповання "Рим" з Свердловська. Ватажком якого є колишній депутат Свердловської міськради від Компартії. Співробітники спецслужби вже встановили десять фактів спроб легалізації авто, "віджатих" терористами в автосалонах Луганська", - йдеться у повідомленні.

Фото: Прес-служба СБУ

До того ж з'ясувалося, що у схемі були задіяні двоє киян, один із яких виявився співробітником столичного управління ДАІ. Зловмисники виготовляли фальшиві свідоцтва про реєстрацію автомобілів та державні номерні знаки на підставних осіб.

За даними СБУ, для підробки зловмисники отримували конфіденційну інформацію з баз даних ДАІ України та вносили до неї недостовірні дані для маскування походження автомобілів.

"Потім легалізовані авто через територію Росії планувалося ввезти в Україну для продажу, а отримані кошти спрямувати на фінансування терористичного угруповання", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше на Луганщині затримали вантажівку із ліками з гумконвою РФ, які везли на продаж до України. Ватажки "ЛНР" продають ліки з російського гумконвою українським компаніям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація