Екс-офіцер ЗСУ намагався вивезти до РФ таємну оборонну інформацію - СБУ

Екс-офіцер ЗСУ намагався вивезти до РФ таємну оборонну інформацію - СБУ

Чоловіка звільнили із лав українського війська за порушення дисципліни.

Екс-офіцера ЗСУ, який намагався вивезти до Росії флешку з інформацією про державну таємницю у сфері оборони затримали співробітники СБУ спільно з прикордонниками.

Про це інформує сайт СБУ.

Зловмисника затримали на міжнародному автомобільному пункті пропуску "Бачівськ", що на Сумщинині. На флешці, яка належала зловмиснику, правоохоронці виявили електронні копії документів щодо діяльності однієї з військових частин, оборонні плани та списки учасників антитерористичної операції.

У СБУ повідомляють, що 35-річний одесит до 2014 року проходив службу в Криму. Після окупації півострова він виїхав на материкову частину України, де продовжив службу. У серпні 2016 року офіцер був звільнений з армії та позбавлений військового звання за порушення військової дисципліни.

У підсумку відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю - ред) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що раніше СБУ затримала співробітника відділу зв'язку управління СБУ в Донецькій області, який передавав таємну інформацію терористам. 

Підполковника спецслужби представники незаконного збройного угрупування "МГБ ДНР" спільно з куратором від ФСБ Росії завербували у грудні минулого року.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація