Екс-посадовцю "Електроважмашу" призначили заставу у 2 млн грн

Екс-посадовцю "Електроважмашу" призначили заставу у 2 млн грн

Фото: УНІАН

Чиновник підозрюється у завданні державі збитків на 37 млн грн.

Колишній заступник голови державного заводу "Електроважмаш" отримав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн.

Відповідне рішення ухвалив Солом'янський районний суд Києва, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

У НАБУ зазначили, що екс-посадовець підозрюється у зловживанні владою, яка завдала державі збитків на 37,2 млн грн.

"Сума застави, яку обрав суд, не відповідає обсягу заподіяної шкоди та, оскільки підозрюваний веде розкішний спосіб життя і має у розпорядженні чимало рухомого та нерухомого майна, не досягає мети застосування запобіжного заходу, визначеної Кримінальним процесуальним кодексом України", - вважає НАБУ.

У відомстві сподіваються, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура у межах своїх повноважень використає всі надані законодавством можливості для апеляційного оскарження розміру застави.

Нагадаємо, під час досудового розслідування детективи НАБУ викрили схему, відповідно до якої службові особи ДП "Завод "Електроважмаш" за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній ("прокладок"), в період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму "ПБК 380/80-2.25УХЛ4" фактично за собівартістю (1,39 млн дол.) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною до Республіки Казахстан — за суму понад 3 млн доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація