Екс-регіонал Ландік розповів подробиці допиту з Юрієм Луценком

Екс-регіонал Ландік розповів подробиці допиту з Юрієм Луценком

Екс-регіонал Ландік розповів подробиці допиту з Юрієм Луценком

Фото: УНІАН

Допит тривав приблизно дві години.

Сьогодні, 2 червня, екс-нардепа Володимира Ландіка, який заявляв про причетність колишнього керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова до захоплення Луганська росіянами, викликали на допит в Генеральну прокуратуру.

В коментарі ТСН.ua Ландік розповів подробиці допиту з Юрієм Луценком.

Екс-регіонал добровільно надав свідчення в рамках розслідування кримінального провадження стосовно колишніх високопосадовців. Також згідно законодавства він підписав зобов'язання щодо нерозголошення матеріалів слідства, тому подробиць справи небагато.

"Я не в великому захваті, що щось вийде. Все таки дуже багато часу пройшло. Те що у них є бажання, те що у них новий Генеральний прокурор - це видно одразу, що це зовсім інша людина. Зовсім інший підхід та зовсім інші питання ставляться - це мені сподобалося. Але коли ми почали співставляти факти, ті що залишилися на захопленій території...що ти там дістанеш? -економічним шляхом не візьмеш, бо все там, політично - самі бачите. Отож, я думаю, що великих сподівань не буде. Тому що, треба робити все по гарячому", - розповів Ландік.

За його словами допит тривав з 15 до 17 години.

"З генпрокурором я познайомився, він мене прийняв. Провів. Документів у мене ніяких нема. Я їм розповідав про ідеологію, але вони її й так знають", - додав він.

Колишній нардеп наголосив, що вся інформація у генеральної прокуратури вже є.

"Вони все записали і сказали "можеш йти, ми тебе знайдемо". Ось я і пішов. У них все є, всі пояснювальні. Єдине що, це я хотів побачити нового генпрокурора. Тому що, я бачив усіх попередніх, у них не було такого великого бажання...може у них воно буде", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні Ландік заявив, що у Єфремова у 2014 році була неформальна зустріч за участю колишнього заступника міністра регіонального розвитку Росії Костянтина Королевського та радника президента Росії Володимира Путіна Сергія Глазьєва. На зустрічі, як стверджує Ландік, обговорювався переділ активів після повалення української влади в Луганську.

Як відомо, Олександра Єфремова затримали 14 лютого 2015 року в Києві. За словами тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна, йому була оголошена підозра у зловживанні службовим становищем при обтяжуючих обставинах і службовій підробці та у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 сiчня 2014 року.

Пізніше колишній депутат Верховної Ради Олександр Єфремов вніс заставу в 3,654 млн гривень і вийшов з-під варти. Перед цим, затриманий повідомляв, що таких грошей у нього немає. Як відомо, заставу внесли його соратники.

Щодо відносин Ландіка та Єфремова, ще 5 років тому, Володимир Ландік потрапляв в скандал з побиттям інспектора ДАІ, а його син Роман - в гучну справу з побиттям моделі Марії Коршунової. В обох скандалах Ландік звинувачував саме Олександра Єфремова, який, за його словами, давав "завдання" міліції.

ГПУ закрила справу проти екс-депутата регіонала Олександра Єфремова

ГПУ закрила справу проти екс-депутата регіонала Олександра Єфремова

Повʼязані теми:

Наступна публікація