Екс-виконувачу обов'язків ректора НАУ оголосили підозру

Екс-виконувачу обов'язків ректора НАУ оголосили підозру

Фото: nau.edu.ua

Харченку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Сьогодні, 27 серпня, т.в.о. ректору Національного університету України Володимиру Харченку, затриманому на хабарництві, було оголошено підозру.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Також підозру оголосили посереднику хабарника – його адвокату. Їм інкримінують отримання хабара в особливо великому розмірі.

 "У випадку визнання судом винуватості вказаним особам загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю строком до 3 років", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, під час отримання хабара 26 серпня був затриманий тимчасовий виконувач обов'язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ) Володимир Харченко. Співробітники спецслужби спільно з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро затримали т.в.о ректора та адвоката у робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро. Загалом за підписання наказу про призначення науковця на посаду в навчальному закладі він вимагав 170 тисяч євро. У Міносвіти звільнили Харченка від виконання обов'язків ректора

Під час обшуків в оселі Харченка виявили близько 5 мільйонів гривень та 9 злитків золота

Повʼязані теми:

Наступна публікація