Екс-заступника глави Дніпропетровської ОДА викрили у розтраті 15 мільйонів державних гривень

Екс-заступника глави Дніпропетровської ОДА викрили у розтраті 15 мільйонів державних гривень

Фото: УНІАН

Посадовцю вже повідомили про підозру.

У Дніпрі колишньому заступнику очільника Дніпропетровської ОДА повідомили про підозру у завданні державі багатомільйонних збитків.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

"Слідчим управлінням прокуратури Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної ради за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки)", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, у 2011 році посадовець уклав з товариством з обмеженою відповідальністю, одним із засновників якого є донька його цивільної дружини, договір оренди цілісного майнового комплексу будівель Аульської хлоропереливної станції, у якому було застосовано орендну ставку у розмірі 5% (замість 10%) від вартості майна. Таким чином бюджет недорахувався 15 млн грн.

"10 серпня 2016 року посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали у відомстві, зазначивши, що досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила у Дніпрі посадовців, які розтратили півтора мільйона державних гривень, виділених на ремонт мостів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація