Експерти розповіли, як в Україні за рік змінився ринок праці

Експерти розповіли, як в Україні за рік змінився ринок праці

В Україні за рік дещо змінився ринок праці / Фото: Firestock

Цьогоріч українці стали більш прагматичними.

В Україні за 2015 рік працевлаштуватися стало легше. Як змінився ринок праці та чого чекати наступного року, йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1". 

Цього року кількість робочих місць зросла, а от рейтинг найбільш затребуваних професій вже кілька років не змінюється: у ньому менеджери з продажів, працівники торгівлі та, звісно ж, ІТ-спеціалісти.

Згідно з останніми опитуваннями, більшість українців сьогодні має стабільну роботу. Щоправда, чимало й тих, кому цьогоріч працевлаштуватися не вдалося.

Сотні розісланих резюме й десятки співбесід протягом восьми місяців. У 2014 році спеціалісту з маркетингу знайти стабільну і, головне, високооплачувану роботу було вкрай важко, згадує киянка Людмила. Цього ж року жінка знайшла і стабільну роботу, і отримала зарплату з додатковими бонусами, які доплачуються, наприклад, за знання англійської мови. 

Знання іноземних мов, новітніх технологій, креативність та неординарний підхід до роботи. Саме ці якості найбільше цінують роботодавці, каже фахівець з підбору персоналу Тетяна Пашкіна. А останні ж опитування показали, що цьогоріч українці змінилися - стали більш прагматичними. Цінують свою роботу, не вимагають захмарних зарплат і прагнуть саморозвитку. 

"Що люди хочуть зробити наступного року – це долучитися нарешті до здорового способу життя, це удосконалюватися в професійній майстерності і, як наслідок, змінити роботу на більш високооплачувану", - каже експерт. 

Також вона прогнозує, що наступного року  робочих місць в Україні побільшає, а зарплати мають зрости.

Раніше глава Мінфіну Наталя Яресько заявила, що оподаткування зарплат українців стане найнижчим у Європі. Зокрема, єдиний соціальний внесок з 40% зменшиться до 20 з 1 січня 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація