Експерти розповіли, яке шампанське обрати та як правильно вживати напій

Експерти розповіли, яке шампанське обрати та як правильно вживати напій

Шампанське - головний напій новорічних свят / Фото: УНІАН

Українці вже почали готуватися до новорічних свят, скуповуючи шампанське.

Українці вже починають скуповувати на свята головний напій - шампанське.

Про передноворічний ажіотаж повідомляють в українських супермаркетах, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

"Зазвичай скуповують марки вітчизняного виробника, загалом це українське ігристе вино, тому що воно більш дешеве ніж інші види", - зазначила менеджер з продажу Тетяна Шумська.

Світовими лідерами з виробництва ігристих вин є Франція, Італія та Іспанія. Проте, справжнє шампанське виробляють на батьківщині ігристого вина - у регіоні Шампань (160 км від Парижа).

Експерти повідомили, що практично вся Європа п'є дуже сухі ігристі вина - брют, у той час як східна Європа та Україна надають перевагу напівсолодким та солодким винам.

"Ті нації, які знаходяться на півночі і на сході вживають міцні напої, або ті в яких міститься цукор, тому що це в будь-якому випадку калорії, а взимку в нас холодно, тому їх необхідно поповнювати", - повідомив сомельє Віталій Ларін.

Також, багато українців припускаються помилок під час вживання напою.

По-перше, ігристе вино не можна подавати з солодким, цитрусовими та виноградом - самі ці продукти "забивають" наші смакові рецептори та спотворюють смак вина.

По-друге лікарі застерігають - не вживати шампанське з іншими алкогольними напоями, при цьому дія іншого напою значно прискорюється, що викликає негативний вплив на печінку.

Українці вже скуповують шампанське до Нового року

Українці вже скуповують шампанське до Нового року

Повʼязані теми:

Наступна публікація