Українці вже почали готуватися до новорічних свят, скуповуючи шампанське.
Українці вже починають скуповувати на свята головний напій - шампанське.
Про передноворічний ажіотаж повідомляють в українських супермаркетах, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".
"Зазвичай скуповують марки вітчизняного виробника, загалом це українське ігристе вино, тому що воно більш дешеве ніж інші види", - зазначила менеджер з продажу Тетяна Шумська.
Світовими лідерами з виробництва ігристих вин є Франція, Італія та Іспанія. Проте, справжнє шампанське виробляють на батьківщині ігристого вина - у регіоні Шампань (160 км від Парижа).
Експерти повідомили, що практично вся Європа п'є дуже сухі ігристі вина - брют, у той час як східна Європа та Україна надають перевагу напівсолодким та солодким винам.
"Ті нації, які знаходяться на півночі і на сході вживають міцні напої, або ті в яких міститься цукор, тому що це в будь-якому випадку калорії, а взимку в нас холодно, тому їх необхідно поповнювати", - повідомив сомельє Віталій Ларін.
Також, багато українців припускаються помилок під час вживання напою.
По-перше, ігристе вино не можна подавати з солодким, цитрусовими та виноградом - самі ці продукти "забивають" наші смакові рецептори та спотворюють смак вина.
По-друге лікарі застерігають - не вживати шампанське з іншими алкогольними напоями, при цьому дія іншого напою значно прискорюється, що викликає негативний вплив на печінку.