Експерти розповіли, кого в Україні найчастіше атакує небезпечний свинячий грип

Експерти розповіли, кого в Україні найчастіше атакує небезпечний свинячий грип

Вірус А H1N1 вражає навіть здорових молодих людей / Фото: УНІАН

Вірус А H1N1 вражає навіть здорових молодих людей.

Вірус свинячого грипу А H1N1, що циркулює в Україні у цьому епідемічному сезоні, дуже агресивний і вражає навіть здорових молодих людей.

Про це на брифінгу повідомила керівник Українського центру із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України Любов Некрасова, передає УНІАН.

Згідно з даними статистики, серед 246 хворих, які померли в Україні внаслідок грипу, у 98 не було супутніх патологій.

"Особливістю цього епідсезону є те, що хворіють в основному дорослі (від 30 до 64 років). У минулі роки 70-75% хворих - діти від 7 до 14 років. Ще однією особливістю щодо смертності від грипу є те, що померло більше чоловіків - 137 (жінок - 109). 40% людей, які загинули від грипу, не мали супутніх захворювань. Це свідчить, що вірус дуже вірулентний і агресивний - вражає у перші дні молодих людей", - пояснила фахівець.

Наразі зареєстровано два сімейні випадки з летальними наслідками: у Чернівцях загинули чоловік і дружина, у Донецькій області майже одночасно - батько та донька.

Водночас, експерт заспокоїла, що ситуація із захворюваністю на грип в Україні поступово стабілізується. 

"Розраховуємо, що цього тижня показники захворюваності знижуватимуться. Про другу хвилю говорити ще зарано. Ситуацію слід проаналізувати - циркуляція такого агресивного вірусу вносить корективи", - наголосила Некрасова.

Водночас, за останніми заними МОЗ, кількість загиблих від грипу в Україні стрімко зросла до 246 осіб. Всього по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами "Грип" та "Гостра респіраторна вірусна інфекція" 145 тисяч осіб (4,2 % від захворілих), з них до 65,9% становлять діти віком до 17 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація