Елітне житло. Київській судді подарували квартиру за десятки мільйонів гривень

Елітне житло. Київській судді подарували квартиру за десятки мільйонів гривень

Елітне житло. Київській судді подарували квартиру за десятки мільйонів гривень

Фото: Наші гроші

Ринкова вартість елітної квартири в "Липській вежі" коливається від 20 до 50 мільйонів гривень.

У січні 2015 року суддя Київського адміністративно суду Світлана Шелест стала власницею трикімнатної квартири площею 138 квадратних метрів у центрі столиці. Згідно з реєстром нерухомості, це був подарунок.

Ринкова вартість елітної квартири в "Липській вежі" коливається від 20 до 50 мільйонів гривень, йдеться у програмі "Наші гроші". Зазначається, що житло розташоване на вулиці Інститутська 18, а, неподалік від Верховної Ради, Кабміну та НБУ.

Своєю чергою, у декларації за 2015 рік Світлана шелест зазначила 236 тисяч гривень річної зарплати, а також 2 мільйони 800 тисяч гривень "подарунків, призів, виграшів".

"За словами старшого аналітика Transperancy International  Дмитра Якимчука, цифра з графи "подарунки" може бути відображенням вартості квартири, вказаної в договорі дарування, яка часто не збігається з ринковою вартістю", - йдеться у повідомленні.

НАБУ звернуло увагу на корупційні ризики Світлани Шелест під час підготовки довідок щодо суддів, які проходили переатестацію Вищою кваліфікаційною комісією. У травні цього року, зокрема, Шелест закріпила за собою право бути суддею.

Згідно з повідомленням, суддя надала Вищій кваліфікаційній комісії суддів України пояснення щодо питань, які зацікавили НАБУ, але вони не обговорювалися на співбесіді. Зрештою у ВККС заявили, що Шелест обґрунтувала законне походження квартири, але як – не пояснили. 

Нагадаємо, раніше активісти "Автомайдану" показали житло глави управління Нацполіції Тернопільщини. Він живе у розкішному будинку площею 330 кв.м в елітному мікрорайоні у передмісті Тернополя. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація