Естонія надасть 5,7 млн євро на розвиток е-урядування в Україні

Естонія надасть 5,7 млн євро на розвиток е-урядування в Україні

Фото: Pexels

Кошти будуть направлені на децентралізацію та розвиток місцевих громад.

Щоб покращити взаємодію органів влади з громадянами України, Естонія допоможе реалізувати проект "Підтримки електронного уряду для децентралізації в Україні (EGOV4UKRAINE)". Відповідний меморандум буде підписано між Держагентством з питань електронного уряду України та академією е-уряду в Естонії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

"Проектом EGOV4UKRAINE ми підсилюємо українсько-європейську програму з упровадження децентралізації U-LEAD, яка стартувала в Україні у вересні 2016 року. EGOV4UKRAINE спрямований на поліпшення процесу надання адміністративних послуг у місцевих громадах через інструменти електронного управління. Це розробка і упровадження універсальної та ефективної ІТ-архітектури, інформаційних систем і технічних рішень для ЦНАП (центрів надання адмінпослуг – ред.). Головне, що можливостями проекту зможуть, у першу чергу, скористатися голови об'єднаних територіальних громад", - говориться у повідомленні.

Вартість програми становить 5,7 млн євро.

Зазначимо, що в Естонії електронне урядування розроблялось ще з 1997 року. Наразі рівень довіри до системи настільки високий, що понад 170 тис. громадян скористалися нею для голосування на парламентских виборах. Електронне урядування дає змогу отримувати довідки та подавати декларації, оминаючи виснажливі кабінети з купою паперів за допомогою єдиного електронного сайту.

Нагадаємо, раніше Національний банк України анонсував випуск власної електронної валюти на базі Національної платіжної системи "Простір". Зазначимо, що електронні гроші є важливим концептом електронної комерції та електронного урядування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація