Фахівці про трагічне полювання на Закарпатті: "Це чисте браконьєрство"

Фахівці про трагічне полювання на Закарпатті: "Це чисте браконьєрство"

Фото: Reuters

Депутат застрелив друга-поліцейського в час і місці, де мисливців не мало бути в принципі.

На Закарпатті місцевий депутат на полюванні застрелив поліцейського. Найімовірніше, йдеться про вбивство з необережності, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поліція відкрила одразу два кримінальні провадження. Одне – за фактом убивства, інше – незаконного полювання. Депутата затримали.

Жителі найближчого села Лубня нічні постріли чули, але кажуть, особливого значення їм не надали. Оскільки до заповідника часто приїздять на полювання люди на позашляховках чи квадроциклах. Хоча полювання на природоохоронній території – заборонене.

"У національних парках заборонене полювання. Це чисте браконьєрство. Тим паче в нічний час. Вночі заборонене полювання", - наголосив перший заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур.

Смертельний постріл здійснив депутат Великоберезнянської райради Іван Псяйка. Його колеги приголомшені. Кажуть, репутацію він має хорошу. Він сам міліціонер на пенсії.

"Не маю інформації, щоб був замішаний у скандалах. На засідання приходив, був активним депутатом", - каже голова Великоберезнянської райради Ярослав Шукаль.

На Закарпатті на полюванні місцевий депутат застрелив поліцейського

На Закарпатті на полюванні місцевий депутат застрелив поліцейського

В Ужанському національному парку поліцейські вже виявили вишки для полювання. Пояснити їх появу в адміністрації парку нікому. Після гучного вбивства керівництво зникло. Керівник, кажуть, у закордонному відрядженні, а заступник – на лікарняному.

"Тут у нас такі факти і раніше бували. Про них нам було відомо. Але одна справа прості люди, а інша, коли люди мають пряме відношення до правоохоронних органів. Звертаємо увагу, що це люди, які в першу чергу мають дотримуватись закону, а вони займалися браконьєрством", - наголосив речник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

Як уже повідомлялося, на території Ужанського національного природного парку на Закарпатті біля села Лубня на полюванні випадково застрелили майора поліціїДепутат Великоберезнянської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Псяйка та його товариш майор поліції Михайло Січка разом вирушили на полювання. Псяйка випадково застрелив напарника.

Екс-полісмен та чинний депутат райради Іван Псяйка та майор Михайло Січка були тверезими і мали спеціальні засоби для нічного полювання: прилади нічного бачення та тепловізори. Йомвірно, вони не узгодили траекторію руху чи не порозумілися. За свідченнями Псяйки, Січка мав піти вправо, але почав рухатися просто зі стартової точки. Згодом депутат зробив два постріли із карабіна оскільки думав, що цілить у здобич. За попередніми даними, Січці поцілили у голову.

Кореспондент ТСН Андрій Привалов

Повʼязані теми:

Наступна публікація